Valeria Schelean (PNL): PNL a reușit să oprească o nouă Marți Neagră în Camera Deputaților

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 05-06-2015 15:51

Partidul Național Liberal a reușit să oprească cea mai recentă încercare de a organiza în Parlament un puci anti-justiție, precum cel din Marțea Neagră, pus la cale de majoritatea guvernamentală. Mai precis, pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de săptămâna viitoare urmau să se regăsească nu mai puțin de 20 de proiecte legislative care vizau modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Citește și: Codul Penal, sub asediu. 20 de proiecte de modificare într-o singură zi

În urma demersurilor membrilor PNL din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, ordinea de zi a fost retrasă de pe pagina de internet a instituției, urmând ca în cadrul ședinței Biroului Comisiei Juridice, din data de 8 iunie, ora 11.00, să fie discutată și adoptată o nouă ordine de zi. PNL a reușit să dejoace, astfel, planurile celor care doreau să saboteze, prin încercări politice și legislative, lupta anti-corupție.

Considerând că este de datoria noastră să ne opunem oricăror tentative de opri sau încetini lupta anti-corupție,membri PNL au înaintat o solicitare către Președintele Comisiei Juridice, d-nul Bogdan Ciucă, prin care i se punea acestuia în vedere faptul că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, mai exact potrivit art. 47  lit. a), doar biroul  fiecărei comisii poate propune ordinea de zi, solicitându-i-se convocarea Biroului Comisiei Juridice, pentru ca acest for să stabilească ordinea de zi a ședinței Comisiei juridice de marți. Demersul reprezentanților PNL a fost întemeiat pe dispozițiile art. 48, lit. c) din Regulament, care prevăd că președintele comisiei are ca atribuție convocarea biroului acesteia.

Parlamentarii PNL rămân consecvenți în susținerea luptei anti-corupție și vor depune toate demersurile posibile pentru a sprijini aceste acțiuni de orice posibile sabotaje politice sau legislative venite din partea reprezentanților coaliției de guvernare.