Tur de forta PNL inainte de votul pentru MRU

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 30-06-2015 08:38

Partidul National Liberal nu este lipsit de emotii in legatura cu votul pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE. Calculele indica faptul ca va fi un vot strans, cu un cvorum la limita.

Astfel PNL a facut luni un tur de forta pe la toate grupurile parlamentare care isi anuntasera deja intentia de a sustine nominalizarea presedintelui Klaus Iohannis.

Principalii lideri ai partidului alaturi chiar de Mihai Razvan Ungureanu au purtat discutii cu parlamentarii minoritatilor nationale, cu cei ai PND si ai UDMR. Liberalii au vrut sa se asigure de sprijinul lor, dar mai ales de prezenta lor la vot.

PNL a facut acest efort pentru ca exista informatii potrivit carora tradarea ar putea veni chiar din randurile sale. Pana la 20 de parlamentari liberali ar putea vota impotriva sau ar putea lipsi de la votul de marti, in frutne cu fostul presedinte PNL Crin Antonescu.

Citeste si: Crin Antonescu, decizie bombă: Anunțul care cutremură PNL

Pe langa acestia, au fost deja anuntati 5 absenti motivat din partea PNL.

Astfel pentru a indeplini cvorumul de sedinta de 278 de parlamentari si pentru a fi siguri ca numirea lui mihai Razvan Ungureanu va trece de Parlament, liberalii au nevoie de sustinerea si prezenta tuturor celorlalte formatiuni politice parlamentare, cu exceptia PSD si ALDE. Inclusiv parlamentarii neafiliati vor juca un rol important la votul de marti.

Citeste si: PSD, impotent in fata UNPR. Iohannis, joc de sah pe nervii coalitiei