Rares Bogdan nu se opreste. Reactie dura la 'amenintarea' CNADNR

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 19-08-2015 16:37
Actualizat: 19-08-2015 16:53

Jurnalistul Rares Bogdan considera o amenintare si o incercare de intimidare anuntul facut miercuri de CNADNR privind actionarea sa in instanta pentru prejudicii aduse imaginii companiei. La fel priveste si intentia directorului CNADNR Narcis Neaga de a-l da in judecata pentru calomnie, urmare a afirmatiilor facute de el in emisiunile sale.

Intr-o declaratie pentru STIRIPESURSE.RO, Rares Bogdan continua criticile la adresa CNADNR:

"Sunt incercarea de intimidare la adresa unui jurnalist care si-a permis, alaturi de multi altii, sa arate mizeriile care se fac intr-una dintre cele mai ciudate comapnii ale statului roman pe care nimeni nu a verificat-o niciodata. Stiu urmatoarele lucruri - Romania nu are autostrazi, nu are drumuri nationale, nu are centuri de ocolire (cum ar fi centura Bucurestiului), are cele mai scumpe autostrazi din lume, are cel mai scump kilometru de autostrada, are drumuri asfaltate in iarna care se distrug in trei luni de zile, are lucrari prost facute ...

La Cluj, de exemplu, avem o centura de ocolire care a fost licitata la 64 de milioane si a ajuns sa coste 190 de milioane si inca nu este gata. (...) Avem de asemenea autostrada Bucuresti - Ploiesti care nu duce nicaieri si pleaca de nicaieri pentru ca nu este realizata legatura cu Bucurestiul. Avem o centura de ocolire a Bucurestiului care creaza nervi si batai de cap soferilor veniti din toata tara care merg spre litoral. Avem lipsa unui drum express sau a unei autostrazi intre Constanta, Mamaia si Mangalia, Vama Veche ceea ce creaza nervi tuturor celor care incearca in zilele de sambata / duminica sa se deplaseze intre statiunile de pe litoralul romanesc.

Citeste si: LOVITURĂ pentru Rareș Bogdan: S-a ales cu un proces

Avem zeci de situatii, daca nu sute de situatii, in care soselele au fost extrem de scumpe, sau licitate dubios, sau s-au aprobat nenumarate acte aditionale. O sa demonstrez ca cei de la CNADNR nu doar ca ar trebui sa dea explicatii in fata unor procurori sau in fata Corpului de Control al prim-ministrului sau al ministrului Transporturior, dar ca trebuie sa dea socoteala in primul rand cetatenilor Romaniei de care isi bat joc.

Aceasta companie nu a fost altceva decat o vaca de muls in care politicul cu clientela politica si-a facut loc si a reusit sa paraziteze bugetul statului", a declarat Rares Bogdan pentru stiripesurse.ro.

Jurnalistul sustine ca emisiunile privind neregulile de la CNADNR vor continua, ba mai mult sustine ca aceasta tema va fi abordata in una sau chiar in doua dintre primele cinci emisiuni pe care le va realiza dupa 1 septembrie, cand va reveni din vacanta. Mai mult decat atat, el se bucura ca va avea posibilitatea sa prezinte aceste nereguli in fata unor judecatori, ca urmare a actiunii sale in instanta de care CNADNR.

"Ma bucur ca voi putea explica si in fata unor judecatori, si in fata colegilor mei care sper sa vina atunci cand voi fi citat in instanta, ce se intampla in aceasta companie. Un lucru este cert, Romania in ultimii 25 de ani a pierdut doua pariuri majore - pariul cu agricultura si pariul cu drumurile, cu infrastructura. Este inadmisibil ca la aproape 100 de ani de la Marea Unire noi sa nu avem inca legate provinciile istorice cu autostrazi. Cineva trebuie sa raspunda pentru asta.

Faptul ca domnul Neaga se supara, faptul ca cei de la CNADNR se supara ... ei ar fi trebuit sa se supere si sa faca autostrazi. Sa nu finanteze studii de fezabilitate de 60 de milioane de euro pe care nimeni nu le va pune vreodata in practica. Abia deschidem o cutie a Pandorei si din punctul meu de vedere, faptul ca m-au amenintat ca ma dau in judecata nu inseamna ca eu ma voi speria si imi voi opri emisiunile", a mai spus Rares Bogdan.

El nu se teme nici de o sanctiune din partea CNA pentru ca nu considera ca a depasit limitele deontologiei jurnalistice si subliniaza ca l-a invitat in nenumarate randuri pe directorul CNADNR sa isi spuna punctul de vedere in emisiunile sale insa nu a primit niciun raspuns din partea acestuia.