JOC POLITIC - Piedone și-a impus omul la Primăria Capitalei

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 16-09-2015 07:31
Actualizat: 16-09-2015 08:53

Pe principiul unde dai și unde crapă. Facțiunile liberale au spus că scapă de PSD și de pretențiile lor și au numit un consilier de la UNPR (în fapt e un consilier ales pe listele PPDD și ulterior când acesta a capotat a trecut cu arme și bagaje la UNPR).

Surse politice susțin că deși unii liberali susțin că acesta poate fi controlat prin înțelegeri politice și forța pe care o dețin în CGMB, adevărata comandă nu se află acolo. Surse politice susțin că omul din umbră e Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, cel despre care s-a spus intens în ultima vreme că ar putea candida la Primăria Capitalei.

Vezi și: Gabriel Oprea mai dă un tun: Un consilier UNPR preia șefia primăriei Capitalei

La fel de adevărat este ș faptul că edilul de la Sectorul 4 a anunțat că la alegerile locale de anul viitor va candida sub culorile UNPR, adică fix culoarea actualului viceprimar general.

”E greu să îi mai scoți apoi din cetate. Piedone și-a aruncat buzduganul înainte și apoi va calcula. Nu știu dacă șefii sunt conștienți de ce au făcut pentru că un interimar greu îl poți da jos. L-au pus singuri, dar să îl dai jos ai nevoie și de voturile PSD (n.a. un primar interimar poate fi revocat cu 3 sferturi din totalul consilierilor)”, susține pentru STIRIPESURSE.RO unul din importanții consilieri generali ai PNL.

Citește și: Explicații din PNL: Cum a ajuns UNPR să-și pună primar la București

Informația este confirmată și din tabăra UNPR. Unul din liderii partidului nu și-a ascuns bucuria: ”Pentru noi e foarte bine. Nimeni nu va spune la sfârșitul zilei că UNPR nu a făcut și că a ratat. PNL deține majoritatea și ei sunt șefi și la RADET și la RATB și vom avea grijă să comunicăm asta. E bună mișcarea pentru că ne lasă o mare marjă de negociere”, a declarat unul din vicepreședinții Uniunii care a indicat și faptul că edilul de la Sectorul 4 are totul sub control.

În acest sens acesta a menționat rolul salubrizator al ”buzduganului” aruncat la Primăria Capitalei - ”Ideea e ca cel pus acum să taie fără milă în turma de directori și când venim cu voturile în spate atunci se intră în casă nouă.”

___

Primarul general interimar, Marin Ştefănel – Dan face parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR in iunie 2015, si este presedinte al PPDD sector 5.

Din 2012 acesta ocupa functia de consilier general.