Europa e în ALERTĂ: Două bombe descoperite la meciul la care trebuia să asiste Angela Merkel

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 17-11-2015 22:10
Actualizat: 17-11-2015 22:18

UPDATE: Un al treilea obiect suspect a fost descoperit de poliţia din Hanovra în apropierea gării centrale. Autorităţile au închis accesul într-o anumită zonă a gării.

UPDATE: O nouă informaţie despre pachetul găsit de poliţişti în stadionul pe care ar fi trebuit să se dispute meciul Germania - Olanda. Şeful poliţiei din Hanovra a confirmat că pachetul conţinea exploziv şi un dispozitiv care ar fi urmat să-l declanşeze. Practic, teroriştii au amplasat o bombă în interiorul stadionului şi una într-un camion lângă arenă, dar ambele au fost descoperite de poliţie. Aceasta a fost ”deghizată” într-o ambulanţă, astfel încât să treacă neobservată

Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, prevăzut să se desfăşoare marţi seară la Hanovra, la patru zile după atentatele de la Paris, a fost anulat din cauza unui risc "serios de atentate cu bombă", a anunţat şeful poliţiei locale, potrivit mass-media germane, citate de AFP.

Citește și: Angela Merkel, ținta atentatului de la meciul Germania - Olanda! A fost EVACUATĂ / VIDEO

"Am avut indicii serioase conform cărora un atentat cu bombă era prevăzut în această seară la stadion", a declarat pentru canalul public ARD comandantul poliţiei din Hanovra, Volker Kluwe, după ce anterior la un post local de radio se referise la o "ameninţare concretă" de explozie.

Cu puţin după ora 19.00, spectatorii au părăsit incinta în linişte după anunţul anulării meciului din "motive de securitate" atunci neprecizate, în timp ce poliţia a înconjurat zona pe o rază de 500 de metri în jurul stadionului, a constat un corespondent AFP.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi principalii săi miniştri trebuiau să asiste la meciul care urma să înceapă la ora 20.45 (19.45 GMT) cu o dimensiune esenţial simbolică, ca omagiu adus victimelor atacurilor de la Paris care au făcut 129 de morţi şi 350 de răniţi.

Citește și: Doi deputați sunt implicați într-un dosar instrumentat de DNA / REFERAT DNA

Cu câteva ore înainte, posturile de televiziune i-au arătat pe jucătorii germani repetând imnul Franţei pe care trebuiau să îl intoneze la înainte de meci pe stadionul respectiv, cu o capacitate de 49.000 de locuri, în prezenţa a numeroase efective ale poliţiei.

Campionii mondiali, foarte afectaţi după ce au petrecut noapte de vineri spre sâmbătă în vestiarele Stade de France, la finalul meciului amical în compania Franţei, marcat de explozii teroriste în vecinătate, au menţinut întâlnirea cu Olanda, dar şase dintre componenţii echipei, printre care căpitanul Bastian Schweinsteiger au fost menajaţi.

Selecţionerul echipei Germaniei, Joachim Loew, a refuzat luni să răspundă la orice întrebare pe teme de sport, prezentând meciul ca "un simbol al libertăţii, democraţiei şi solidarităţii cu poporul francez", scrie agerpres.ro

Citeşte şi: Temuta grupare Anonymous: 'Am lansat mii de atacuri asupra Statului Islamic'