După DNA, și DIICOT se plânge de activitatea SIE

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 27-04-2016 07:44
Actualizat: 27-04-2016 08:42

Plângeri pe bandă rulantă la adresa Serviciului de Informații Externe, condus de Mihai Răzvan Ungureanu. După ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat că SIE nu a furnizat nici o notă informativă în ultimii trei ani și procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că SIE nu a oferit informații cu privire la israelienii angajați ai firmei Black Cube, care au spionat-o pe șefa procurorilor anticorupție.

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marți că SIE nu a ajutat cu nici un fel de informații pentru a clarifica cine a comandat spionarea șefei DNA, Codruța Kovesi.

Șefa DNA, critici dure la adresa SIE

”Noi am solicitat sprijin de la toate institutiile statului, dar nu am primit informatii. Avem o bănuială, dar încă nu am stabilit cu exactitate cine a comandat actiunea de ”investigare” ”, a precizat Horodniceanu.

Șeful DIICOT a făcut aceste declarații la Hotel Minerva, în cadrul unei acțiuni organizată de Alianța pentru o Justiție Curată (formată din Expert Forum, Freedom House și Centrul Român pentru Politici Europene), cu tema ”Piedicile si performanentele anticoruptiei”, informează România Liberă.