Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ample exerciţii ale ISU la un operator din domeniul petrolier şi la o clădire de birouri

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Ample exerciţii ale ISU la un operator din domeniul petrolier şi la o clădire de birouri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Avram Iancu" al judeţului Cluj anunţă derularea unor ample exerciţii, joi şi vineri, în Cluj-Napoca, într-o clădire de birouri şi la un operator din domeniul petrolier.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" al judeţului Cluj desfăşoară în zilele de 12 şi 13 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, două exerciţii ample de antrenament în Municipiul Cluj-Napoca. Acestea vor avea loc la o clădire de birouri de pe strada Alexandru Vaida Voievod, precum şi la un operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. Exerciţiile fac parte din Cursul de pregătire în conducerea intervenţiilor în situaţii de urgenţă, care are loc la Cluj-Napoca. Sesiunile se regăsesc în proiectul "Creşterea rezilienţei la dezastre prin îmbunătăţirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare şi asanare a muniţiei neexplodate - RESILIENCE". Astfel, în oraşul nostru sunt prezenţi 25 de ofiţeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de la Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de ISU Cluj.

Cursul urmăreşte aprofundarea cunoştinţelor şi dezvoltarea abilităţilor dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenţie şi adaptarea lor în funcţie de riscul produs şi de evoluţia situaţiei operative, organizarea şi funcţionarea punctului operativ avansat şi a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situaţiilor de urgenţă, organizarea personalului la locul intervenţiei, precum şi protecţia salvatorilor în diverse situaţii.

"Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciţii în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale. Programul de formare se desfăşoară în cadrul proiectului "Creşterea rezilienţei la dezastre prin îmbunătăţirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare şi asanare a muniţiei neexplodate - RESILIENCE", finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. În final, anunţăm cetăţenii că, în cursul zilelor de joi, 12 octombrie şi vineri, 13 octombrie, autospecialele noastre se vor deplasa în regim de urgenţă în cartierele Mărăşti, respectiv Gheorgheni, precum şi la periferia municipiului Cluj-Napoca", se mai arată în comunicatul ISU Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.