Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMR 60: Termen final pentru judecata lui Nicușor Dan (SURSE)

Radu Pop
news.ro
Nicusor Dan

Întețirea atacurilor la adresa primarului general, de pe întreg spectrul civic și politic anunță vremuri tulburi în administrația Bucureștiului. Surse bine informate, care ne-au anunțat de fiecare dată asupra conflictelor politice din Capitală, susțin că iminenta evaluare, anunțată de Nicolae Ciucă pentru 31 iulie, asupra rezultatelor edilului se va solda cu notă de corigență, ceea ce va duce la ruperea alianței PNL-USR-PMP din Consiliul General.

Problemele acumulate în cei aproape 3 ani de mandat constituie, spun sursele noastre politice, un veritabil decalog al nereușitelor, fapt sesizat de toate forțele care se grupează și regrupează în vederea anului electoral 2024.

1. Termoficarea a rămas cea mai stringentă problemă pentru bucureșteni, iar șansele ei de rezolvare nu se întrezăresc prea curând. Lucrările sunt rare, durează mult, paralizează traficul, departe de promisiunea dușului cu apă caldă promis pentru 28 septembrie 2020.

2. Mediul rămâne provocarea majoră, mai cu seamă în contextul poluării în creștere și a lipsei spațiilor verzi, temă adusă în discuție tocmai de constructorii cu care Nicușor Dan a declarat că se află în război. Paradoxal, deși paralizarea tuturor proiectelor in București înseamnă creșterea traficului, și deci, a gazelor inhalate de locuitori, mulți alegând să se mute în localitățile metropolitane, dar continuând să lucreze în oraș, tocmai cei cu care pretinde că luptă, dezvoltatorii imobiliari, au propus o dezbatere publică privind spațiile verzi, acuzând nerespectarea legislației tocmai de șeful municipalității.

3. Blocarea consolidărilor pentru clădirile cu risc seismic este nu doar o problemă de ordin tehnic, ci mai degrabă una umanitară, în ipoteza unui seism major. Singurul demers al actualului edil și al majorității PNL-USR-PMP în acest domeniu atât de sensibil a fost desființarea companiei care se ocupa de consolidări.

4. Ruptura vizibilă de toți susținătorii săi, cea mai recentă ieșire aparținându-i lui Andrei Caramitru: "Extremistul fanatic. Avem un om la primărie. Care are o problema gravă la mansarda, o obsesie patologica – sa nu se refacă si sa nu se construiască ABSOLUT NIMIC. Nu conteaza ce, dacă e legal sau nu, dacă e pe șpagă sau nu, dacă e frumos sau nu. SA SE OPREASCA TIMPUL! Sa rămânem cu ruine gropi si ghene".

5. Gestionarea curentă a treburilor primăriei a ridicat permanent probleme. Nu mai departe de săptămâna aceasta, Nicușor Dan a uitat să trimită solicitarea de validare a delegării atribuțiilor noului Arhitect Șef către Agenția Națională a Funcționarilor Publici Nicușor, fapt care conduce la blocajul instituțional pe orice subiect legat de urbanism. Practic, până la confirmarea de la ANFP, Primăria Capitalei nu are Arhitect Șef!

6. Războiul cu sectoarele. După ce aliatul său de nădejde, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, i-a reproșat public blocarea unui mare proiect de fluidizare a traficului, a venit rândul edilului de la Sectorul 2, să îl atace pe o temă similară, acuzându-l că pune vieți în pericol, neavizând tăierea copacilor bolnavi și fragili, ce cad la fiecare furtună.

7. Majorarea impozitelor de către Consiliul General, la propunerea edilului, este văzută de mulți drept o eroare strategică, mai ales în actualul context economic, puternic afectat de inflație.

8. Scandalul demolării clădirilor vechi a arătat un dublu discurs al primarului general, care nu pare să sară în sprijinul edificiilor cu sute de ani de istorie, cum declara în vremurile sale de acrivist civic.

9. Agravarea relațiilor cu PNL îi determină pe mulți liberali să ia în calcul susținerea candidatului PSD, conștienți fiind că în doar un an va fi greu de identificat și propulsat un liberal cu șanse în cursa pentru câștigarea PMB.

10. Situația judiciară complicată, urmare a numeroaselor plângeri penale, unele dintre ele făcute chiar de instituții ale Statului, precum Agenția Națională de Integritate cu privire la abuz în serviciu, dar și de particulari hărțuiți de așa zisele ONG-uri prietene. Care ONG-uri riscă probleme la verificarea finanțărilor, urmare a unei inițiative susținute chiar de USR.

Iată cel puțin 10 probleme cu impact social, economic, politic și electoral, de natură să schimbe jocurile de pe scena bucureșteană, în perspectiva alegerilor de anul viitor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.