Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a răbufnit după declarația lui Raed Arafat: 'Cum adică să nu fie pedepsit, legea este și trebuie să fie egală pentru toți'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

Cum adică să nu fie pedepsit, legea este și trebuie să fie egală pentru toți, a răbufnit Ana Birchall, fost ministru al Justiției, după declarația lui Raed Arafat. Reacția fostului ministru vine după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus într-un interviu pentru Digi24 că „cine a ocolit birocrația acum pentru achiziții sanitare să nu fie pedepsit”.

„Stiu ca nu este popular ce voi scrie acum dar este adevarul: Sunt surprinsa la modul cel mai neplacut sa citesc o astfel de declaratie! Cum adica "sa nu fie pedepsit"?? Legea este si trebuie sa fie egala pentru toti! Cine a incalcat legea trebuie sa raspunda legal! Astfel de declaratii sunt extrem de periculoase si pentru ca pot incuraja nerespectarea si nesupunerea fata de lege ca sa nu spun direct ca poate incuraja comiterea unor posibile infractiuni! Oare de aceea sunt atat de multe zbateri pentru a trece in aceasta perioada acel faimos OUG pe achizitii??”, scrie Birchall pe Facebook.

Scandal politic în plină criză! Victor Ponta vrea dărâmarea Guvernului Orban a doua zi după ridicarea stării de urgenţă

Raed Arafat a spus că pandemia de coronavirus a găsit țara noastră cu stocurile de materiale sanitare aproape de zero. Mai mult decât atât, a explicat Arafat într-un interviu acordat în exclusivitate Digi24, atunci când IGSU a încercat să facă stocuri, rapoartele de audit au criticat sărirea unor etape procedurale în achiziții.

Șeful DSU a adăugat că cei care încearcă în această perioadă să obțină ilegal beneficii personale de pe urma achizițiilor ar trebui să fie pedepsiți, dar nu și cei care fac eforturi pentru a rezerva materiale, atât de insuficiente în condițiile în care întreaga lume le caută, chiar și ocolind birocrația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.