Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, despre controversele de la ÎCCJ: 'Am solicitat un punct de vedere'

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Ministrul Justiției Ana Birchall a declarat marți, legat de controversele de la ÎCCJ, că a solicitat un punct de vedere privind procedura de numire a președintelui ÎCCJ, despre care Cristina Tarcea, actuala șefă a instanței supreme, a declarat că nu respectă legea.

„Am solicitat un punct de vedere și în momentul în care analizez acest punct de vedere o să-mi formez și eu o opinie”, a spus Birchall, la ieșirea de la CSM.

Analist economic ridică o problemă delicată pentru cele mai mari 1.000 de companii din România

Precizările vin după ce șefa Instanței Supreme a declarat, în urma interviului pentru conducerea ÎCCJ, că nu poate valida o candidatură care nu îndeplinește condițiile legii, că nu a fost consultată în momentul demarării procedurii de numire a conducerii ÎCCJ și că situația este o neglijență în aplicarea legii.

Secția pentru judecători a CSM a admis, joi, candidatura judecătoarei Corina Corbu pentru funcția de președinte al ÎCCJ, aceasta fiind singura candidatură. Mandatul actualului președinte ÎCCJ, Cristina Tarcea, expiră în septembrie.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat că analizează necesitatea formulării unei contestaţii împotriva modalităţii de desfăşurare a procedurii de desemnare a noului preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin prisma nerespectării dispoziţiilor legale.

"Nu se poate justifica aparenta încălcare a unei dispoziţii exprese a legii cu argumentul că se intenţionează asigurarea unei continuităţi a funcţiei, deoarece, chiar şi după expirarea mandatului actualului preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu putea exista un vid managerial, calitatea de conducător al instanţei supreme putând fi exercitată de unul dintre vicepreşedinţi", arată reprezentanţii asociaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.