Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall 'plânge' pe umărul SRI: Fostul ministru al Justiţiei atacă dur CCR după decizia pe interceptări

Inquam Photos / Octav Ganea
Birchall sedinta Guvern

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă, lansează un atac dur la Curtea Constituţională, după decizia prin care s-a stabilit că interceptările obţinute prin mandate de siguranţă naţională nu mai pot fi folosite ca mijloace de probă în instanţă. Dacă iniţial a comentat scurt - "O mizerie!" -, ulterior Birchall a revenit şi a acuzat CCR că face rău actului de justiţie.

"De multe ori m- am abtinut sa comentez diverse decizii ale CCR pentru ca, nu-i asa, am invatat la drept ca o decizie a CCR nu se comenteaza fiind obligatorie! Dar in seara asta nu ma pot abtine ( si imi cer scuze pentru limbaj) sa spun ca aceasta decizie este o mizerie! Adica daca pe un mandat de securitate nationala, LEGAL dispus de un judecator, se intercepteaza comiterea unor fapte ilegale, sa nu fie proba in dosar????

Ciudata, foarte ciudata aceasta decizie a CCR!

Cu siguranta nu face bine actului de justitie si multi,probabil, vor scapa de raspunderea penala exact pe baza acestei decizii!", scrie Ana Birchall pe Facebook.

Curtea Constituțională a decis, marți, că înregistrările făcute de organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale, precum SRI, sunt neconstituționale în măsura în care restrâng exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului desfășurate în mod legal. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.