Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall vrea măsuri DRASTICE după cazurile care au șocat România: 'Acest gen de infracțiuni să fie imprescriptibile'. Apelul ministrului Justiției

facebook.com
ana birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat miercuri că pentru infracţiuni precum violul, răpirea sau traficul de persoane nu ar trebui să opereze prescripţia, anunță Mediafax.

Procurorul care a intervenit în cazul Caracal, la judecata CSM: Ce nereguli a reținut Inspecția Judiciară

„Eu consider că asemenea infracțiuni ar trebui să fie imprescriptibile (infracțiunile grave, n.r.). Nu vreau să pară că voi impune eu această soluție de modificare legislativă, este o părere a mea. Așa cum avem infracțiunile de omor ca fiind imprescriptibile, eu consider că și acest gen de infracțiuni, violul, răpire, trafic de persoane și altele, exploatarea minorilor, de exemplu, (trebuie, n.r.) să fie imprescriptibile. Cu alte cuvinte, să nu mai opereze prescripția”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul Justiției a precizat că ideea a fost lansată în câteva discuții și a lansat un apel ca cei care au propuneri să transmită puncte de vedere cu privire la această chestiune.

„Orice măsură legislativă este important să fie luată prin consultarea nu numai celor care sunt în sistemul judiciar, vorbind aici de instituții sau de asociații profesionale, dar și de fiecare cetățean, pentru că pe mine mă interesează să asigurăm domnia legii, este un principiu de la care nu o să fac niciodată rabat”, a mai precizat Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.