Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul care a intervenit în cazul Caracal, la judecata CSM: Ce nereguli a reținut Inspecția Judiciară

Inquam Photos / Octav Ganea
procuror Cristian Ovidiu Popescu

Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Ovidiu Popescu, procurorul care a intervenit în cazul Caracal, inspectorii reținând că acesta a nesocotit, în mod grav și nescuzabil, prevederile legale care permiteau pătrunderea în casa lui Gheorghe Dincă. Acțiunea a fost trimisă la CSM.

Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”, informează Inspecția Judiciară, printr-un comunicat.

SURSE Ursula von der Leyen a detonat 'bomba' în PSD

Potrivit sursei citate, lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.

„Menţionăm că exercitarea acţiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinară şi nu constată definitiv vinovăţia magistraţilor cercetaţi disciplină”, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.