Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Loredana Predescu: Apă cu bacterii, nepotisme și salarii de 8000 de euro girate de Consiliul Județean și Primăria Brașov

ana loredana predescu AUR

Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov și candidat la Președinția Consiliului Județean, din partea AUR, intervine în subiectul legat de Compania de Apă Brașov și atrage atenția asupra unui fenomen: apa din Brașov printre cea mai contaminată și mai scumpă din țară! Administrația liberală a județului cât și primăria Brașovului, acuzate de lipsă de acțiuni ferme pentru a opri dezastrul de la Compania de Apă Brașov.

,,În mod surprinzător pentru un județ ca Brașovul, Compania de Apă Brașov este un butoi cu pulbere! Este inadmisibil că în anul 2024 apa potabilă pe care o beau brașovenii să fie una din cele mai proaste calitativ din țară.

Și la preț de apă din deșert, nu dintr-un județ de munte! Deoarece apa din Brașov este printre cea mai scumpă apă din România, costul acesteia crescând cu 16% doar raportat la 2023! Îmi amintesc raportul Direcției de Sănătate Publică, din 2023, din care reieșea că 41 de localități din 58 aveau apă cu bacterii: E.coli, enterococci etc.

268 de analize neconforme care plasează, din nou, Brașovul pe primele locuri la calitatea proastă a apei conform Centrului Național de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar.

Toate acestea în timp ce directorul general al Companiei de Apă Brașov „se lăfăie” cu un salariu nesimțit de 8000 de euro pe lună! Plus pensie!! Directorul economic 7 528 euro, soția și colega sa la aceeași companie, 1247 euro/luna! Directorul Programe Externe 4 128 euro, soția și colega sa, 1111 euro/ lună! Directorul tehnic 4 616 Euro/lună. Soția sa ocupă funcția de Inspector SSM, cu 1 130 Euro/lună! Directorul de exploatare, 3119 euro !!

Degeaba domnul Primar Coliban, mimând uimirea ca și cum ar fi aflat ieri, intervine în concursul cu „iz de dedicație” pentru directorul general. Atât USR prin municipiul Brașov cât și PNL prin Consiliul Județean dețin câte 42% din acționariatul Companiei de Apa Brașov și, mai mult, atât Municipalitatea cât și Consiliului Județean au fiecare câte un reprezentant în Consiliul de administrație al Companiei.

Și nu au făcut absolut nimic pană acum! Nici domnul Coliban, nici domnul Veștea, actual ministru al Dezvotării, fost președinte de CJ, nu au reacționat. Poate nu s-au petrecut nenorociri suficient de mari astfel încât să merite deranjul dumnealor. Pasivitatea de până acum și reacția doar în campania electorală, denotă ipocrizie!

O fi el județul marilor proiecte cum spune administrația liberală, dar ce v-a oprit pană acum ca apa pe care o beau cetățenii Brașovului, să fie una potabilă? Ca și aeroportul să fie unul funcțional?

Managementul acestei companii trebuie schimbat imediat! Pentru că sănătatea cetățenilor este în joc! Sunt o mulțime de tineri capabili, cu studii, cu experiență și cu rezultate care pot administra mult mai eficient apa brașovenilor pentru a fi o sursă de sănătate, nu de boală!”, a declarat deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.