Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Pascu și-a anunțat retragerea din conducerea Federaţiei Internaţionale de Scrimă

scrima

Ana Pascu, deţinătoarea funcţiei de vicepreşedinte, s-a retras după 37 de ani din conducerea Federaţiei Internaţionale de Scrimă, sâmbătă, la Congresul FIE de la Lausanne, ocazie cu care a primit o medalie în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea acestei discipline, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Scrimă.

Ana Pascu a fost felicitată de preşedintele FIE, rusul Alişer Usmanov, de membrii Comitetului Executiv şi de reprezentanţii federaţiilor prezente la Congresul FIE de la Lausanne. De asemenea, a fost felicitată pentru cariera pe care a avut-o şi de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, fost campion olimpic, prezent şi el la eveniment.

Ana Pascu a condus Federaţia Română de Scrimă între 1982 şi 2013, record de longevitate în România, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale şi 68 la Campionatele Europene.

La nivel internaţional, Pascu a fost membră a Comisiei de Regulament FIE, între 1984-1988, a Comisiei de Arbitraj FIE, între 1988-1996, în Comitetul Executiv FIE, între 1996-2004, şi vicepreşedinte FIE, între 2004-2021.

Usmanov a fost reales sâmbătă pentru un mandat de trei ani, al patrulea în fruntea FIE. Patru români au fost aleşi în comisiile FIE: preşedintele FRS, Marius Florea, a fost votat pentru Comisia de Arbitraj, Roxana Scarlat-Bârlădeanu va face parte din Comisia de Regulament, Oana Ionescu e membră a Comisiei Juridice, iar Marius Bârlădeanu a fost ales în Consiliul de Disciplină, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.