Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF ”a rupt” cu amenziile: Cine e lider pe lista neagră a Fiscului

ANAF-ul a "rupt" cu amenzile. Amenzi de 5 milioane de euro date de Fisc. Complexul "Dragonul Roșu" e printre clienţii favoriţi ai oamenilor legii.

Inspectorii Fiscului au raportat amenzi totale de 24,7 milioane lei și marfă ori numerar confiscat de peste 14,9 milioane lei de la magazinele din centrele de comerț engros, 249 de firme, din aproape 4.000 unități verificate, fiind închise pentru lipsa caselor de marcat. O treime din totalul amenzilor au fost aplicate comercianților din complexul "Dragonul Roșu" din București, tot de aici fiind confiscate și jumătate din totalul mărfurilor și al numerarului.

Citeşte şi: Revoltă în pușcăria de maximă securitate din Craiova: Deținuții au incendiat celulele

Amenzile au fost aplicate în urma controalelor efectuate de Agenția națională de Administrare Fiscală (ANAF) începând cu jumătatea lunii octombrie și până pe 20 decembrie. În octombrie, inspectorii ANAF au început o acțiune de control inițial în 15 centre de vânzare engros din țară, iar ulterior în 60 astfel de locații, într-o operațiune pe care ANAF a denumit-o "Cristal". În acest interval au fost controlați 3.941 de comercianți și aplicate 4.311 de amenzi, în sumă totală de 24,7 milioane lei, la care se adaugă bunuri și numerar confiscate de 14,9 milioane lei. Pentru 249 de firme a fost interzisă sau suspendată activitatea, din cauza lipsei sau neutilizării caselor de marcat, iar alți 878 de comercianți au fost invitați la sediul ANAF pentru verificări amănunțite.

Citește și: Scandal în ”Beciul Domnesc” unde este Dan Șova: Ce s-a întâmplat în Arestul Central

Complexul Dragonul Roșu este principalul punct de desfacere a produselor provenind din China, având peste 5.500 de magazine, mărfurile comercializate aici fiind distribuite către majoritatea magazinelor din țară. Pentru acest complex, ANAF a decis ca firmele să fie verificate zilnic de inspectorii Fiscului, pentru o anumită perioadă, dat fiind nivelul ridicat al evaziunii fiscale din acest centru comercial, ANAF cheamând la București și inspectori din alte județe, pentru a dubla forța de control, spun cei de la profit.

Citeşte şi: REVOLTĂTOR 100.000 de bucureșteni, afectați de prăbușirea de la metrou: Nu există soluții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.