Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF declară război 'fantomelor' din firmele de avocatură

cetateanul.net
ANAF

Case obscure de avocatură se folosesc de statutul special al profesiei şi găzduiesc la propriul sediu mii de firme fantomă, activate la un anumit moment şi introduse în lanţuri de tranzacţionare pe piaţă, a afirmat şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, la Europa FM. El a precizat că Fiscul monitorizează atent activitatea acestora, dar că fenomenul "firmelor fantomă" este încă unul ieşit din comun, potrivit Adevarul.

"Există câteva firme de avocatură în Bucureşti, care, prevalându-se de o prevedere a Legii speciale a profesiei de avocat, la propriul sediu au înfiinţate şi funcţionează câteva mii de firme care, de regulă, sunt activate şi introduse în lanţuri de tranzacţionare. O mare parte dintre aceste firme, prin controale operative, le «distrugem» în activitatea curentă, dar este absolut necesar să nu mai permitem pătrunderea în lanţurile de tranzacţionare, prin atribuirea codului de înregistrare în scop de TVA, şi a altor astfel de firme“, a spus şeful ANAF.

Oficialul nu a dorit să indice care sunt aceste case de avocatură, precizând doar că este vorba de firme de avocatură "uşor obscure".

La acestea se adaugă, conform datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), numeroase firme fantomă înfiinţate pe numele persoanelor cu handicap de către grupări organizate de "infractori în stare pură" care au speculat slăbiciunile în atribuirea codului de înregistrare de TVA.

Vezi si: EXCLUSIV Frăția Mihalache-Dîncu-Maior-Oprea din Academia de Științe ale Securității Naționale

Vezi si: Bucureștiul va fi ocupat duminica: Zeci de mii de oameni ies in strada

Vezi si: Decizie înfiorătoare a ministerului Justiției: SRI și DNA pot face ce vor de acum încolo

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.