Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF scoate la licitație avionul lui Ovidiu Tender, la doar câteva zeci de mii de euro (FOTO)

ANAF scoate la licitație pentru a doua oară un avion McDonnel Douglas aparținând omului de afaceri Ovidiu Tender, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Licitația va avea loc pe 20 iunie, iar aeronava de pasageri tip DC9-82 (MD 82), fabricație 49119, nr. îmatriculare. YR-OTN, are un preț de pornire de 374.587 lei, fără TVA (aproximativ 75.000 de euro).

„Serviciul executari silite cazuri speciale Bucuresti organizeaza in data de 20.06.2023, ora 14, la sediul din Bucuresti, str. Lucretiu Patrascanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitatia pentru valorificarea urmatorului bun mobil: - aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricatie 49119, nr. imatriculare. YR-OTN, pret de pornire 374587 lei (exclusiv TVA). Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la adresa de mail cazurispeciale.mb@anaf.ro sau la nr. tel. 0786543421”, anunță ANAF.

Alte avioane deținute de Tender au fost deja vândute de ANAF

În luna februarie, ANAF a mai scos la vânzare nu mai puţin de 7 avioane ale omului de afaceri, notează Observator News. La şase dintre aeronave preţul de pornire a fost sub 20.000 de lei, în timp ce la a şaptea preţul de pornire e de 500.000 de lei. Aeronavele nu mai funcționează, motoarele sunt prea învechite aşa că au fost mutate doar cu trailere imense.

Avioanele de pasageri au fost cumpărate de Ovidiu Tender pe vremea când îşi înfiinţase o companie aeriană. Aeronavele zburau spre Timişioara şi destinaţii din Italia, dar puteau fi închiriate şi pentru curse charter spre Africa. Ora de zbor, pentru astfel de avioane costa în urmă 10 ani în jur de şase mii de euro, iar în preţ intra şi un echipaj de zbor.

Declinul companiei atunci când Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare. Alături de Marian Iancu a fost găsit vinovat pentru preluare şi prejudiciarea companiei RAFO CAROM SA Onesti cu 140 de milioane de lei. A fost eliberat condiţionat patru ani mai târziu. Dar avioanele omului de afaceri au fost puse sub sechestru pentru recuperarea unei părţi prejudiciul total de 65 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.