Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist american: Romania e un model de democratie in regiune. Viktor Orban si Victor Ponta diferiţi

Un analist american presedinte al unui important think-tank dedicat regiunii est si central-europene lauda democratia si cresterea economica din Romania si insista asupra diferentei uriase dintre Victor Ponta si Viktor Orban. In contextul romanesc, e important sa marcam diferentele din Romania si Ungaria. Romania nu este Ungaria si Victor Ponta nu este Viktor Orban, afirma Wess Mitchell, presedinte al think-tank-ului CEPA (Center for European Policy Analysis), într-un interviu pentru Hotnews.ro
"Romania este o insula a guvernantei democratice si a ideilor si institutiilor euroatlantice.
Cred ca deja sunteti un model de democratie in aceasta regiune... Cred ca romanii trebuie sa recunoasca si pasii enormi pe care i-au facut ca stat-natiune democratic, in ultimii 25 de ani. Romania s-a transformat dintr-una dintre cele mai sarace, chinuite si oprimate natiuni captive ale spatiului sovietic intr-una dintre economiile cele mai de succes si cu cresterea cea mai rapida din regiune", a spus Mitchell.
Acesta s-a referit si la faptul ca nu exista nicio comparatie intre Victor Ponta si Viktor Orban: "Cred ca Viktor Orban si Victor Ponta sunt foarte diferiti - vreau sa punctez acest lucru de la inceput. E important sa intelegem care sunt diferentele dintre Ungaria si Romania: Victor Ponta nu a folosit puterile statului pentru a ataca libertatea presei sau religia, nu a proclamat moartea democratiei liberale in Romania."
"Am mare incredere ca institutiile voastre democratice - institutiile anticoruptie pe care le-ati infiintat in Romania. Deci cred ca sunt puncte luminoase si ca democratia romaneasca merita sa fie laudata pentru progresele reale si dificile pe care le-a facut", a adaugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.