Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic, după editorialul lui Dâncu: 'Rămâne un avertisment clar că majoritatea e OBTUZĂ'

http://www.romaniatv.net/
Vasile Dîncu

Consultantul politic Cozmin Gușă a susținut, în direct la Realitatea TV, că Vasile Dâncu a lansat un avertisment, prin editorialul semnat luni, asupra faptului că majoritatea parlamentară este obtuză. Totodată, Gușă subliniază că avertismentul lui Dâncu nu-l plasează pe fostul viceprim-ministru în tabăra anti-Dragnea.

"Vasile Dâncu nu se poziționează în tabăra anti-Dragnea. Dacă ar fi vrut să facă asta, și mă îndoiesc că vrea, ar fi putut să o facă cu cele mai multe argumente. Au avut o relație foarte apropiată în ultimii ani, relație din care beneficiar a fost Liviu Dragnea. Un Liviu Dragnea aflat la necaz, un Liviu Dragnea care a luat lecții și a învățat multe de la Vasile Dâncu. Și care a primit și o prorocire în emisiunea lui Tavi Hoandră din luna ianuarie, prin care Dîncu îi transmitea, în calitate de prieten, că principalul pericol care îl paște este beția puterii, beție care vedem că s-a instalat la nivel de Liviu Dragnea. De la Dâncu rămâne un avertisment clar, precis, al faptului că majoritatea este obtuză. Dar ea nu este obtuză doar că ia niște decizii pe care apoi nu și le asumă, ea este obtuză și pentru că nu acționează împotiva exceselor liderilor. Este limpede că Liviu Dragnea a avut excese", a spus Gușă.

Citește și: Victor Ponta dă ATACUL TOTAL: RUPTURĂ majoră între el și Liviu Dragnea

Potrivit consultantului politic, în urma evenimentelor recente, PSD "a căzut câteva etaje cu liftul", personajul negativ fiind Liviu Dragnea: "Vasile Dâncu le spune că nu acționează ca organizație politică cu depline drepturi. O organizație politică cu depline drepturi trebuie ca atunci când cade atâtea etaje cu liftul, cum s-a întâmplat cu PSD în ultima vreme, să acționeze. Nu Guvernul Grindeanu a căzut câteva etaje, PSD a căzut câteva etaje. Pentru că ni s-a spus că PSD coordonează politic această guvernare cu Liviu Dragnea la volan, sutele de mii de oameni din stradă, protestul mega-mondial care s-a creat îl au ca responsabil și ca erou negativ principal pe Liviu Dragnea. Iar lucrurile acestea trebuie discutate în interior. Vasile Dâncu ne sugerează un fel de lașitate a liderilor, care în loc să ia atitudine să discute despre ce e de făcut, preferă să își negocieze interpersonal fel de fel de lucruri pentru organizația lor, care a fost văduvită de la guvernare de către Liviu Dragnea, sau în mod tacit să-l sprijine acum pe Sorin Grindeanu, fără a exista discuții nepublice despre viitorul partidelor și această gherlă politică care s-a creat. Pentru că este un caz fără precedent atât decăderea PSD după marea victorie, cât și generarea unui fenomen social internațional unic. Prin care, sigur, România a câștigat la nivelul simpatiei, a reinventării civismului în România, am fost lăudați peste tot, dar aici, pe câștigul acesta de imagine al României și al civismului există o victimă clară, PSD și liderul său".

Întrebat dacă PSD ar trebui să propună în continuare modificarea Codurilor penale, Cozmin Gușă a subliniat că unele lucruri din OUG 13 trebuie păstrate, dar și că de astfel de modificări ar beneficia și membri ai PNL, PMP sau funcționari publici.

"De ce să nu meargă în continuare cu măsurile din OUG 13? De ce să nu fie sinceri cu demersul lor? Să meargă în Parlament și să le arate tuturor românilor că de prevederile din acea ordonanță beneficiază și PNL-iștii, și PMP-iștii, și UDMR-iștii și toți funcționarii publici, indiferent de culoarea lor poltică ascunsă. Asta trebuia să facă domnul Dragnea la început, pentru că altfel decontează PSD un lucru de care va beneficia înteaga clasă politică. Deci, acele lucruri, unele poate că trebuie să fie păstrate, pentru că noi ne-am transformat într-o societate a delatorilor, o societate în care poți să denunți pe oricine oricând, o societate în care excesele din justiție nu le plătește nimeni. Sunt excese ale procurorilor, ale judecătorilor. Cum sunt plătite aceste excese? Ce a deranjat strada a fost atât minciuna lui Dragnea că n-a fost la origina acestor lucruri și faptul că aceste legi au fost date cu dedicație personală. Nu i-a interesat per ansamblu să rezolve problemele sistemului din justiție. Din păcate, PSD este singurul partid din România care se mai poate numi partid", a conchis consultantul politic.

Vasile Dâncu a susținut, într-un editorial semnat luni, că "majoritatea obtuză se poate așeza la putere disprețuind tot ce nu intră în sfera sa de interes imediat, mai ales disprețuind sensibilitățile colective. Majoritățile obtuze pot disprețui dialogul, comunicarea și continuă lupta surdă din timpul care era destinat luptei pentru putere. Când elita majorității caută să domnească și să sugrume, să preseze și să nu se uite la feedbackul social, atunci se formează minorități disperate, care pot erupe în societate, cu sau chiar fără ajutorul unor organizații de interese legitime sau ilegitime. În aceste cazuri, majoritățile obtuze se pot deșira încet, deoarece se pierde pe drum puterea numărului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.