Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'Grație străzii, România și-a recăpătat un dram din GLORIA din decembrie 1989'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest lumini tricolor

Stelian Tănase a vorbit pe bl0g-ul său despre reacțiile presei internaționale în urma protestelor din România. "Ne admiră pentru faptul că sute de mii de oameni au ieșit in stradă să protesteze contra corupției, protestatari care sustin continuarea luptei contra coruptiei.", a spus analistul politic.

"Săptămina asta a fost plin de jurnaliști străini veniți la București să relateze evenimentele care au loc. Am acordat interviuri și am dat declaratii – mai multe ca oricind in ultimii doi ani. Parcă numai in decembrie 1989 a mai fost așa năvala a presei occidentale la București. M-a interesat cum văd ei România în aceste zile, protestele, guvernul, etc. Care e perceptia lor asupra evenimentelor !?

Imaginea acestor jurnaliști este foarte pozitivă. Privesc admirativ protestele uriașe din orașele noastre. Ne admiră pentru faptul că sute de mii de oameni au ieșit in stradă să protesteze contra corupției, protestatari care sustin continuarea luptei contra coruptiei. Ii intrigă faptul că lumea a ieșit in stradă nu pentru salarii, sindicalist, ci pentru o chestiune care ține de morală. Jos coruptia ! In plus sunt OK cu faptul că in piețe nu au găsit extremiști, izolationisti, rasisti, xenofobi, antiimigranti, radicali, etc. Au constat repede că la proteste se află oameni educați, de buna condiție, tineretul, cu simțul umorului, poligloti(aici toată lumea vorbeste engleză !? ). E o societate vibrantă, imi spunea un jurnalist britanic. Această sărbătoare a străzii a impresionat toată presa internatională. Aceste proteste, grandoarea lor, caracterul lor pașnic, au spălat fața României și au așezat-o din nou pe hartă. Ca în decembrie 1989, România trece face figura separată (o revolutie singeroasa), e intr-un in avangarda luptei – în estul Europei măcar – mi-a spus spus un alt jurnalist.

Citește și: Consultant politic: 'SCENARITA PSD împotriva corporațiilor, un PERICOL pentru România'

Intr-un moment cind deasupra Europei se string nori negri, cind Europa este agresată din vest (UK si USA) si din est (Rusia), ce se intimplă in România are un sens contrar.

Cind democratia liberală face loc tot mai mult autoritatismului de diferite culori, romanii demonstrează energic pentru o democrașie reală si transparență. Cind intoleranța își face simțită prezența tot mai mult, pe strazile oraseloer românești se militează pentru toleranță. Cind euroscepticii incep sa domine peisajul si se planfică deja restringenea UE aici Europa este la mare preț. Atitudine din ce in ce mai rară în restul Europei. Cind extrema dreaptă si extrema stingă isi fac simțită prezența și terorismula adeventit aproape un fapt cotidian si traim în frica atentatelor, la Bucuresti lumea demonstreaza pentru democrație și stat de drept.

Grație străzii, România și-a recăpătat un dram din gloria din decembrie 1989.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.