Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: 'PNL e SCINDAT! Dispariția partidului ar fi un DEZASTRU politic'

pnl

Stelian Tănase a vorbit despre luptele din interiorul PNL. "Deocamdata PNL e scindat intre peneliștii vechi si pedeliști, intre proIohannsiști, si cei care sustin emanciparea de Cotroceni, intre susținătorii unui lider sau altul.", a scris analistul politic pe blog-ul său.

"Ieri a fost mare conclav PNL, lupta finală se apropie. Congresul se va tine la 17 iunie. Miza este enormă și nu e vorba doar despre șefia partidului liberal. E vorba despre existența unui partid puternic, capabil să vină la guvernare in 2020. Fărimițarea sau dispariția PNL ar fi un dezastru politic. Eventuala refacerea dreptei ar mai dura 4-5- ani, incă un ciclu electoral.

Citește și: STUDIU Oamenii grași au asociate 11 tipuri de CANCER

Deocamdata PNL e scindat intre peneliștii vechi si pedeliști, intre proIohannsiști, si cei care sustin emanciparea de Cotroceni, intre susținătorii unui lider sau altul. Se complotează la greu, se face politică de budoar șic afenea, se beau beri multe, sunt intilniri de taină prin hoteluri și vile, zbirnîie telefoanele. Se caută un lider. Asupra lui trebuie să-și dea asentimntul cit mai mulți. Un lider capabil să adune iar la un loc partidul, să-l faca să renască și să dea incredere. Misiunea lui va fi să aduca iar electoratul plecat, iar lingă PNL. Cam 1,2 millioane de voturi pierdute intre locale si parlamentara. El trebuie sa inflăcăreze incă o dată electoratul anti PSD, de dreapta, să aduca la vot indiferenții, să mobilizeze tineretul. Trebuie să creeze o noua speranță. Care dintre figurile intrate in cursă pentru șefie ar putea juca acest rol!? Intîi de toate cei care sunt mai puțin sau deloc vinovați de marele eșec din decembrie.

Citește și: ASTA e legătura dintre o mâncare sănătoasă și persoanele care se trezesc mai devreme / STUDIU

După cum se mișcă lucrurile, aceste deziderate sunt prea greu de îndeplinit la liberali. Și după catastrofa din decembrie multora tot nu le-a venit mintea la cap. Liderii PNL din anii 2015-16 încearcă să supraviețuiască politic, să se strecoare în noua conducere. Dacă se vor vedea in prezidiu, la finalul congresului din iunie, aceleași figuri implicate în catastrofa din 2016 PNL se sinucide politic. Pare că partidul e hotarit să se sinucidă. Ce se intimpla la virful PNL !? Multi incearca să-și asigure pozitii de virf, neținind seama că sunt vinovați de rezultatele din 2016. Citirea procesele verbale ale ședintelor de pomină din perioada aceea ar fi suficiente pentru a vedea cine a propus, cine a votat si cum.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

Actuala conducerre (provizorie- dirijată de Turcan&Busoi) – pionii lui Iohannis in PNL – merge pe ideea că nimeni nu este responsabil de eșec. Dacă există totuși responsabili, ei nu trebuie alungați, pentru că nu facem vinătoare de vrăjitoare!!! (Turcan dixit). Nu e vorba de o vinătoare de vrăjitoare ! Acelea din Salem erau niște vinovate fictive, procesul a fost o farsă judiciară. Aici este vorba de vinovați reali, de răspundere. Nu îi trimite nimeni la Jilava, ci acasă, unde-i cald și bine, la grădinărit, copii și nepoți, meciuri la televizor Ei nu se mai pot afla la conducerea PNL pentru că și-au pierdut legimitateam, facind copios proba incapacității lor politice. Pentru a impiedica stabilirea responsabililor, nu s-a făcut pînă azi o analiză la nivelul partidului cu privire la cauzele dezastrului din dec. 2016. Aceasta analiză este un subiect tabu, cu argumentul că privim înainte, nu înapoi !!! Zău!? Da, trebuie dată pagina, dar numai după ce ea a fost citită!

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

Mișcarea de reînoire a PNL nu poate incepe decit prin retragerea tuturor responsabililor pentru eșecul din 2016 in fundal, ca simpli membri sau chiar fără carnet. Dacă PNL nu rezolvă această chestiune – esențială, după părerea mea – restul nu contează. Partidul nu are niciun viitor. Se va termina în mediocritate și se vor pierde alegerile care vin. Lumea NU (!!!) se va aduna din nou in jurul liberalilor, indiferent de sentimentele antipesediste ale electoratului de dreapta, urban etc. Nu este clar!? Trebuie făcută curățenie. Vinovații trebuie să plece! Aduse figuri noi. Curaj tovarăși, duceți-vă acasă!", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.