Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZA ANI Cum PROSPERĂ firmele de casă în administrația din România - Contracte bănoase, atribuite cu cântec

facebook.com
lobby bani

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis, în 2018, prin intermediul sistemului PREVENT, 69 de avertismente de integritate pentru potenţiale conflicte de interese în proceduri de achiziţie publică cu o valoare totală de 523,5 milioane lei (112,2 milioane euro).

"Dintre acestea, în 61 de cazuri, conducătorii autorităţilor contractante au înlăturat cauzele care generau conflictele de interese, iar într-un singur caz, ANI a declanşat din oficiu procedura de evaluare a conflictului de interese, întrucât aceste cauze nu au fost eliminate. În anul 2018, sistemul a analizat, cu scopul de a detecta potenţiale conflicte de interese, peste 12.000 de proceduri de achiziţie publică cu o valoare totală de peste nouă miliarde de euro (43,19 miliarde lei). Procedura cu cea mai mare valoare analizată de PREVENT în anul 2018 a fost de 2,87 miliarde lei (aproximativ 615 milioane euro), iar procedura cu cea mai scăzută valoare a fost de 500 lei (aproximativ 107 euro). În perioada octombrie - decembrie 2018, ANI a analizat prin intermediul sistemului informatic PREVENT, în vederea prevenirii conflictului de interese, 3.176 de proceduri de achiziţie publică cu o valoare totală de 202,93 milioane lei (43,51 milioane euro)", se mai arată în comunicatul AEP.

Citește și: Florin Piersic a RĂBUFNIT și aruncă acuzații GRAVE: Vă folosiți de mine, de ziua mea, ca să vă manifestați antipatiile politice? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.