Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Cine sunt cei care l-au făcut președinte pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

De ziua celui care a scris Deșteaptă-te, române, Andrei Mureșanu, România și-a ales un nou președinte. Cel care a pornit cu ultima șansă, Klaus Iohannis, a dat peste cap toate calculele și pronosticurile.

Peste 6.240.000 de români au pus ștampila pe Klaus Iohannis și -au trimis la Cotroceni. Dar, cine sunt cei care l-au făcut președinte pe cel supranumit Santa Klaus?

Potrivit datelor oferite de IRES, votanții lui Klaus Iohannis au fost, în proporție de 55%, bărbații. Orășenii l-au votat într-un procent de 60%.

45% din voturile lui Iohannis au venit din Transilvania și Banat, și doar 19% din Moldova. Din sudul țării, București și Dobrogea, au venit 37% din voturi.

Intelectualii reprezintă doar 26% din totalul votanților lui Iohannis, în timp ce cei cu cel mult 10 clase sau o școală profesională au o proporție de 27%. Restul: oameni cu liceu sau, cel mult, o post-liceală.

Pe grupe de vârstă, 38% dintre votanții liderului PNL au fost tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. În top urmează cei cu vârsta între 35-49 de ani cu 32%, urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, cu 22%. Bătrânii de peste 65 de ani reprezintă doar 9% din totalul votanților lui Iohannis.

Așadar, POTRETUL ROBOT al celui care a votat cu Klaus Iohannis: bărbat, tânăr cu vârsta până în 34 de ani, de la oraș, cu studii liceale sau post-liceale, din Transilvania sau Banat.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.