Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza consilierului lui Erdogan: 'Bombardamentele rusești perpetuează războiul și îngreunează orice negocieri'

ssatipura.com
rusia ucraina

Purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei, Ibrahim Kalin, a vorbit la CNN International despre cursul războiului din Ucraina, conform CNN Turk.

Purtătorul de cuvânt prezidențial İbrahim Kalın a vorbit cu CNN International despre încetarea focului unilateral al Rusiei și despre cursul războiului. Kalin a spus că președintele Recep Tayyip Erdogan a chemat atât liderul rus Vladimir Putin, cât și liderul ucrainean Volodymyr Zelenski la o încetare reciprocă a focului.

„Situația tinde să se transforme într-un impas, niciuna dintre părți nu este în măsură să obțină o victorie decisivă pe câmpul de luptă. Dar vom continua să lucrăm pentru o încetare a focului, în special în jurul centralei nucleare Zaporojie. Centrala nucleară este cea mai mare amenințare de securitate pentru toată lumea. Vrem să ne asigurăm că nu există conflicte și accidente în regiunea Zaporojie”, a spus consilierul prezidențial turc.

„În principiu, bombardamentele rusești sunt cele care perpetuează acest război și îngreunează orice negocieri. Cel puțin, o încetare unilaterală a focului însemna că Rusia se va opri și apoi Ucraina va urma, iar acesta a fost apelul pe care președintele nostru l-a făcut ieri celor doi lideri. Putem încerca. Dar niciuna dintre părți nu pare pregătită în acest moment să depună armele și să vină la masa negocierilor. Și suntem îngrijorați că vom vedea o escaladare suplimentară a conflictului din Ucraina în următoarele câteva luni”, a mai declarat acesta.

„Mai întâi trebuie să oprim vărsarea de sânge. Efortul pe care îl facem este să încercăm să creăm un mediu în care ambele părți se pot reuni. Ucrainenii trebuie să vadă câteva acțiuni concrete din partea rusă, schimburi de prizonieri, continuarea exportului cerealelor.  Acestea sunt lucrurile asupra cărora trebuie să se concentreze. Altfel, dacă războiul va continua ca până acum, cred că 2023 va fi mai dificil pentru economia mondială, pentru securitatea energetică, pentru cerealele și securitatea alimentară”, a mai indicat oficialul turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.