Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ! Cum stau favoriţii la prezidenţiale în Bucureşti

vot-urna-alegeri

Jurnalistul Dan Barbu analizează poziționarea fiecărui potențial candidat la alegerile prezidențiale în topul preferințelor alegătorilor.

"Analiza comparativă are la bază datele furnizate de CURS în urma celor două studii de tip OMNIBUS în Bucureşti în două perioade distincte, octombrie-noiembrie 2018, respectiv februarie-martie 2019.

Citește și: Curtea de Conturi DĂ DE GOL Guvernele Tudose și Grindeanu - Fondul aflat la dispoziția executivului, MĂRIT de șase ori în 2017

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU se află printre favoriţii cerţi ai electoratului bucureştean, care de obicei votează cu dreapta eşicherului politic. Tăriceanu reuşeşte să se menţină pe primul loc în Bucureşti, deşi nu şi-a anunţat oficial candidatura la prezidenţiale.

KLAUS IOHANNIS pare în revenire de formă în Capitală şi culege roadele confruntării cu Guvernul şi liderii PSD. Actualul preşedinte rămâne un candidat de forţă, cel puţin în Bucureşti, în ciuda criticilor care spun că reacţionează greu şi nu se implică mai mult în viaţa politică.

LIVIU DRAGNEA este pe un trend descendent în Bucureşti, lucru explicabil perfect în urma scandalului cu Gabriela Firea. În general, situaţia de la PSD Bucureşti este confuză, certurile dintre liderii PSD locali fiind la ordinea zilei. Se pare că Dragnea a înţeles că pierde Bucureştiul dacă nu îngroapă securea războiului cu Gabriela Firea.

DACIAN CIOLOŞ creşte în Bucureşti, o posibilă explicaţie fiind alianţa USR-PLUS, care l-a propulsat drept unul din cei doi lideri ai noii formaţiuni. Problema lui Cioloş este că pe acelaşi culoar electoral de favorabilitate se află Călin Popescu Tăriceanu şi Klaus Iohannis, candidaţi mult mai puternici decât Cioloş.

VICTOR PONTA pierde teren în Capitală, în ciuda încercărilor acestuia de a captura o parte din electoratul PSD. Fostul premier nu înţelege că nu este suficient să înregimentezi foşti membri PSD şi să dai cu pietre în Liviu Dragnea. Ponta trebuie să facă mai mult, dar opţiunile sale par limitate în prezent", scrie Dan Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.