Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Dezastru în magistratura din Iași - Procurorii și judecătorii ar putea vacanta posturile în masă

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Situația alarmantă în Iași, acolo unde o mare parte din magistrați s-ar putea pensiona în baza modificărilor aduse Legii 303/2004.

"Practic, o treime dintre procurorii şi judecătorii ieşeni ar putea ieşi la pensie. La Curtea de Apel, de exemplu, pot pleca 10 din 12 judecători. În mai puţin de un an, justiţia ieşeană ar intra în colaps. Noua lege a justiţiei care dă voie magistraţilor cu vechime de 20 de ani să se pensioneze poate reduce astfel cu o treime breasla magistraţilor ieşeni. 24 de procurori şi 58 de judecători din judeţ au peste 20 de ani vechime şi, dacă noua lege va intra în vigoare, vor putea „ieşi“ la pensie. Eventualele plecări ar putea lăsa un gol imens în justiţia ieşeană, care şi aşa funcţionează pe avarii. Aproape toate parchetele şi instanţele au şi acum deficit de personal, lipsind deja 4 procurori şi 10 judecători faţă de cât prevăd, pe hârtie, schemele. Plecările masive nu vor putea fi suplinite de magistraţii tineri, pentru care perioada de stagiatură se va dubla. Și chiar dacă s-ar păstra ritmul actual, nou-veniţii nu ar putea acoperi golul lăsat de pensionări. Anul acesta, de pildă, în circumscripţia noastră, adică cu tot cu Vaslui, au ajuns 4 procurori şi 10 judecători. Rezultatul poate fi dezastruos: creşterea volumului de muncă, mărirea timpilor de judecată şi, în final, slăbirea calităţii actului de justiţie", scrie Ziarul de Iași.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Liviu Dragnea și-a delegat atribuțiile - Liderul PSD nu vrea să semneze sesizarea CCR privind protocoalele din justiție .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.