Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză fără mănuși: 'Iohannis a executat o mișcare de șahist experimentat'

twitter.com
sah

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, în direct la Realitatea TV, pe tema vizitei preşedintelui Klaus Iohannis de pe 9 iunie de la Casa Albă, unde se va întâlni cu omologul său, Donald Trump.  Cozmin Guşă susţine că relaţiile diplomatice din ultima perioadă dintre România şi SUA au fost "palide", iar această vizită reprezintă o mare oportunitate pentru ţara noastră.

"Am văzut câteva exprimări de dimineaţă ale unor comentatori, o să îndrăznesc să spun şi eu ce cred despre evenimentul ăsta, pentru că studiez de mult timp chimia relaţiilor dintre România şi Statele Unite ale Americii, o studiez cu lupa dacă pot să spun aşa, am studiat-o şi la Washington şi în România şi m-am uitat la aceasta relaţie de peste tot de unde am călătorit să-i văd semnificaţiile.

Monica Tatoiu a cedat nervos și a chemat poliția. Ce a pățit femeia de afaceri

De această dată, în mod clar, avem de-a face cu un eveniment excepţional, în vremuri foarte complicate. Câteodată în istorie, când se acumulează tot felul de dezamăgiri, de tensiuni negative, contextul oferă oportunităţi excepţionale. Actualul context foarte complicat din lume, din Statele Unite, din interiorul Uniunii Europene, a dat posibilitatea acestei oportunităţi pentru România, pentru că este o mare oportunitate. Am auzit de eforturi diplomatice, nu a existat aşa ceva. România nu mai face eforturi diplomatice de foarte mult timp şi ele în relaţia cu SUA au fost extrem de palide, nesemnificative, mai ales dacă vorbim despre mandatele preşedintelui Obama, ce să mai vorbim despre acest mandat extrem de agitat, în care orice efort diplomatic s-ar fi făcut, mai ales din partea României, ar fi fost nesemnificativ.

Însă, apropo de nesemnificativ, să vă dau un detaliu semnificatv despre care ni se poate explica nouă cum s-a ajuns atât de repede la această vizită cu totul deosebită. Când am comentat întâlnirea şefilor NATO, m-am abţinut să discut atunci despre un lucru, de la recenta vizită a lui Donald Trump, la asta mă refer, de pe 25 mai, m-am abţinut atunci să comentez un lucru, chiar am fost întrebat de ce nu am făcut-o, apropo de prestaţia preşedintelui Iohannis, care într-un mod surpinzător pentru toată lumea, la finalul acelei întrevederi a avut cuvinte de apreciere la nivelul abordării lui Trump si al SUA, a relaţionării din NATO, vorbim despre ce nu a vorbit nimeni acolo, respectiv efectele unei întâlniri care ar putea fi considerate pozitive. Domnul Iohannis a fost aproape singular, dacă nu într-o crasă minoritate şi mi s-a părut ciudat şi pentru că nu am înţeles atunci ce s-a întâmplat, nici nu am comentat. Ei uite, că azi noapte, când am văzut acest breaking news am realizat că preşedintele Iohannis a executat atunci o mişcare de şahist experimentat.", a susţinut Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.