Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui Cristoiu: Iohannis se crede deja prea mare pentru un Popor atît de mic

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu face o analiză pe blogul personal al modului în care a înțeles președintele Klaus Iohannis să relaționeze cu poporul român. În opinia sa, există o diferență majoră din acest punct de vedere între Klaus Iohannis și fostul președinte Traian Băsescu, care a demonstrat că a înțeles că dialogul cu cetățenii este o datorie și nu o favoare. Cristoiu susține că președintele ar trebui să răspundă la mai multe întrebări de interes așa cum ar trebui să explice de ce l-a numit pe Dan Mihalache șeful Cancelariei Prezidențiale, asta în condițiile în care susținea, într-o postare pe Facebook, că va ține cont de obiecțiile intelectualilor față de această numire.

Traian Băsescu e primul înalt demnitar postdecembrist care a înțeles  că dialogul cu Poporul e o datorie și nu o favoare făcută Poporului.
Nevoia de a tăifăsui cu Poporul e împărtășită peste tot în lumea de azi, chiar și în Rusia, unde Vladimir Putin ține conferințe de presă de amploare pentru a-și explica politica.
A nu catadicsi să explici Poporului care te-a ales de ce te-ai întîlnit cu cel pe care-l amenințai în campania electorală că nu vei coabita cu el nici măcar o secundă, mi se pare un semn nu de Tăcere de Sfinx, ci de Tăcere de Stalin.
Klaus Iohannis dă de dimineață pînă seara interviuri presei străine.
N-a dat pînă acum nici un interviu presei române, n-a ținut nici o conferință de presă, n-a susținut nici o alocuțiune.
Ultimul interviu a fost acordat revistei L’Express. L’Express se adresează însă cititorilor din Franța.
Cînd va binevoi Măria Sa, Padișahul Klaus Iohannis să se adreseze și explice și cititorilor români? Altfel spus, cînd va binevoi să dea interviuri și presei române. Sau, mai știi? poate că lui Klaus Iohannis îi put românii.
E secretoșenia păstrată de Klaus Iohannis în jurul întîlnirii cu Victor Ponta o întîmplare?
Firește că nu.
Cu ceva timp în urmă, cînd s-a aflat că Dan Mihalache va fi consilier prezidențial, mai mulți intelectuali i-au adresat o Scrisoare deschisă, prin care îi cereau să nu-l aducă pe Dan Mihalache la Cotroceni.
Cînd s-a dat publicității Scrisoarea, am criticat-o, considerînd că e dreptul lui Klaus Iohannis să pună consilier pe cine crede de cuviință.
Klaus Iohannis a răspuns Scrisorii printr-un text pe Facebook, care deși nu făgăduia mare lucru, a fost receptat nu numai de autorii Epistolei, dar și de Opinia Publică drept angajamentul că va ține cont de obiecțiile intelectualilor.
Dan Mihalache a fost numit consilier la Cotroceni.
Și nu orice fel de consilier, ci șeful consilierilor.
Nu era normal ca intelectualilor care i-au cerut să n-o facă, opiniei publice, care a fost convinsă că, după Scrisoare, nu-l va numi pe Dan Mihalache, să li se explice de către Klaus Iohannis de ce l-a numit totuși pe Dan Mihalache?
Era normal.
Numai că Președintele Klaus Iohannis a socotit că Poporul român nu e demn să i dea socoteală de către El, Președintele Klaus Iohannis, pentru ceea ce face.
De ce s-a întîlnit Klaus Iohannis cu Victor Ponta?
De ce a numit-o pe Alina Gorghiu președinta PNL?
De ce n-a ținut cont pînă la urmă de Scrisoarea intelectualilor?
Din nefericire, pentru noi, românii, nici un ziar străin nu i-a pus aceste întrebări lui Klaus Iohannis.
Dacă i le-ar fi pus, sunt sigur că i-ar fi dat răspunsurile.
Francezii, italienii, englezii, nemții au dreptul de a li se explica de către Președintele României de ce a făcut un anume gest, cum concepe relația cu premierul, ce crede despre mandatul său.
Românii, nu, n-au acest drept.
Socotește Klaus Iohannis că Poporul Român, cel care i-a făcut nevasta din doamnă, prima Doamnă a țării, cel care i-a oferit un Palat drept birou și o vilă de lux drept dormitor, trebuie să tacă și să facă ceea ce-i spune Președintele?
Asta deoarece a fost Atît de ales încît se crede deja prea mare pentru un Popor atît de mic”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.