Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Cum au reușit orașele americane să reducă traficul rutier: bicicletele electrice câștigă teren pe fondul pandemiei - INFOGRAFIC

nbcnews.com
bicicleta electrica

Ponderea utilizării bicicletelor electrice s-a triplat din mai 2020 până în mai 2021 arată o analiză realizată de NBC News din SUA. Pe măsură ce mijloacele de transport în comun au fost afectate în timpul pandemiei, numai călătoriile cu metroul au scăzut cu 90% în New York. Orașele au început să lanseze flote de biciclete electrice sau motociclete. Și aceste biciclete electrice, se pare, au crescut în popularitate, informează într-o analiză NBCNews.com. Măsura, chiar dacă luată pentru moment în Statele unite, ar putea să fie un model pentru marile orașe din România, care se confruntă cu probleme în privința traficului rutier. STIRIPESURSE.RO redă în continuare principalele descoperiri și date obținute de NBC News.

O analiză efectuată de NBC News a datelor despre partajarea bicicletelor din 11 din 13 orașe americane, care au un număr comparabil, arată că, în luna mai a anului trecut, bicicletele electrice au reprezentat doar 11% din plimbările cu bicicleta în orașele chestionate, cu 240.000 de biciclete electronice. Luna trecută, acestea au reprezentat 38% din plimbările cu bicicletele, ajungând la 1,4 milioane de călătorii. Restul de 62 la sută din plimbări au fost pe biciclete convenționale, nemotorizate.

Datele, furnizate de BCycle, Lyft sau de surse de date deschise, arată că plimbările cu bicicletele electronice au reprezentat mai mult de un sfert din călătoriile cu biciclete în Philadelphia și aproximativ jumătate din toate plimbările în Minneapolis și Columbus, Ohio. În zona golfului, bicicletele electrice au reprezentat mai mult de 70% din călătoriile cu bicicleta.

În unele orașe, bicicletele electrice au contribuit la o revenire post-pandemică. În Chicago, numărul plimbărilor cu bicicleta în luna mai a crescut de la 338.000 în 2019 la 531.000 în 2021, cu o treime din acele plimbări suplimentare pe biciclete electrice. Desigur, ceea ce nu precizează analiza NBC News e și clima, care favorizează sau nu folosirea bicicletelor.

Bicicletele electrice le permit doritorilor să atingă cu ușurință viteze destul de mari. Acest lucru se datorează unui motor electric care accelerează bicicleta pe măsură ce biciclistul pedalează, făcând posibilă deplasarea pe distanțe mai mari într-o perioadă scurtă de timp.

Samantha Herr este director executiv al Asociației Nord-Americane Bikeshare, un grup industrial care pledează pentru utilizarea sporită a bicicletelor. Organizația ei a publicat un raport în 2020, care a arătat că utilizarea bicicletelor electrice a crescut  și au fost utilizate de aproape două ori mai des decât bicicletele cu pedale convenționale într-o zi medie. „Vedem bike-shareing-ul ca o parte a modului mai larg în care oamenii se vor deplasa prin orașele lor”, a spus ea. „Conectează oamenii cu tranzitul de la primul kilometru la ultimul kilometru. "

Bicicletele reprezintă o treime din plimbările cu biciclete în Chicago

Chicago a introdus biciclete electrice în programul său Divvy bike-share, a declarat Gia Biagi, comisarul pentru transporturi din Chicago. Bicicletele electronice Divvy au reprezentat 10 la sută din toate plimbările cu biciclete în august 2020, luna în care s-au lansat bicicletele, potrivit datelor despre biciclete. Utilizarea bicicletelor electrice a crescut la aproape un sfert din plimbări în septembrie, iar începând cu luna trecută, bicicletele reprezintă o treime din plimbările cu biciclete în oraș. Biagi a spus că popularitatea în creștere a bicicletelor electrice este rezultatul mai multor factori. „Oamenii care s-ar fi putut simți inconfortabili când se află într-un vehicul, apoi se uită la bicicleta Divvy și spun: oh, aceasta este o opțiune excelentă. De asemenea, am oferit reduceri profunde în pandemie pentru a stimula cu adevărat oamenii cu o opțiune alternativă dacă simțeau că nu sunt gata să ia mijloace de transport în comun”, a spus Biagi.

În Chicago, costul unei singure plimbări cu o bicicletă electrică este de 3,30 dolari americani pentru deblocare plus 20 de cenți pe minut. „Cred că va câștiga doar popularitate. Aici, la Chicago, intenționăm să lansăm mai multe biciclete electronice în sistem și să ne extindem ”, a spus Biagi.

Orașele înlocuiesc flota actuală cu biciclete electrice

Unele orașe precum Nashville, Tennessee și Madison, Wisconsin, chiar și-au înlocuit flotele în întregime cu biciclete electronice datorită popularității lor. „Am văzut o creștere incredibilă, dublă, triplă, a ceea ce am văzut anterior”, a spus Morgan Ramaker, directorul executiv al BCycle. BCycle are programe de partajare a bicicletelor în peste 40 de orașe, dintre care 21 au biciclete electronice sportive. Ea a spus că, în ciuda loviturii pandemice, au văzut un număr mai mare de bicicliști în 2020, în special cu biciclete electrice.

Vezi și: Giurgiuvenii produc la o fabrică de ultimă generație 5.000 de biciclete electrice 'Made in Romania' .

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.