Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - Pronosticul echipei STIRIPESURSE.RO la alegerile prezidențiale

analiza

Echipa STIRIPESURSE.RO a pus cap la cap informațiile adunate din interiorul partidelor în această campanie electorală și am realizat analiză-pronostic pentru turul I. În analiza noastră am ținut cont de informații obținute pe surse, dar și de sondajele care au venit în această perioadă și vom oferi pronosticuri pentru primii 5 candidați în ordinea șanselor.

1. Pronostic Victor Ponta: 37-38%. La urne, PSD va câștiga alegerile, dar va fi o victorie amară, pentru că obiectivul partidului era să-l aducă pe candidatul Victor Ponta la peste 40%. Majoritatea sondajelor îl dau pe Victor Ponta la peste 40%, dar în baza informațiilor pe care le avem scorul acestuia va fi de 37-38%.

2. Pronostic Klaus Iohannis: 31-32%. ACL va pierde alegerile în primul tur, dar obiectivul de a-l aduce pe Klaus Iohannis la un scor de peste 30%. La o diferență de doar 5-6 procente, bătălia pentru turul II se anunță extrem de dură.

3. Pronostic Elena Udrea: 6-7%. Favorita președintelui nu va depăși bariera atinsă de PMP la alegerile europarlamentare, dar cu aceste procente va juca un rol major în bătălia din turul II.

4. Pronostic Tăriceanu: 5-6%. Călin Popescu Tăriceanu s-a dorit a fi asul din mâneca PSD. Din toate informațiile pe care le avem, acesta va obține un scor destul de mic, care nu-i va permite să aducă aportul decisiv pentru Victor Ponta, în turul II. La Tăriceanu trebuie ținut cont și de faptul că a luat mulți oameni de la PNL și mulți dintre aceștia vor juca alături de Klaus Iohannis în turul II.

5. Monica Macovei: 4-5%. Candidatul Facebook, Monica Macovei, va obține cel mai mare scor al unui candidat independent la alegerile prezidențiale. Chiar dacă și Tăriceanu figurează ca independent, el are o structură de partid în spate, iar pe lângă asta este favoritul PSD.

6. Teodor Meleșcanu: 2-3%. Intrat în cursă pe ultima sută de metri, fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, va obține un scor ce-i permite să negocieze cu forță în turul II, iar după alegeri să obțină un loc călduț sau diverse alte avantaje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.