Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZA specialiștilor: Numărul maxim de cazuri de COVID-19 în România va fi atins la sfârșitul lunii noiembrie

coronavirus covid covid-19

Analizele epidemiologice internaționale estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi, spun, marți, reprezentanții Prefecturii Suceava.

Reprezentanții Prefecturii Suceava citează, într-un comunicat transmis marți, analize epidemiologice internaționale potrivit cărora se estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

În acel moment este posibil să fie necesară o capacitate de cazare de aproximativ 900 de locuri, ambele spitale fiind depășite.

„Printr-o decizie a DSP Suceava de a dedica 10% din fiecare unitate sanitară pentru patologia Covid, se obține un număr suplimentar de 260 paturi, aspect ce a fost discutat cu managerii tuturor unităților medicale din județ în ședințe ale CJSU anterioare”, spun reprezentanții Prefecturii Suceava.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Conform precizărilor reprezentanților Spitalului Județean Suceava, obținerea unei capacități suficiente de cazare și tratare a cazurilor Covid-19 presupune dedicarea unui număr mult mai mare de paturi în unele unități sanitare. În același timp, trebuie menținută o capacitate de tratare a patologiei non-COVID la nivelul județului în unitatea cea mai performantă, Spitalul Județean de Urgență Suceava fiind principala unitate spitalicească din județ, cu o capacitate de cazare de 1200 locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.