Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Țintele cele mai probabile ale viitoarei ofensive a forțelor ruse în Ucraina vor fi Seversk și Bakhmut

whyy.org
razboi soldati armata

Țintele cele mai probabile ale viitoarei ofensive a forțelor ruse în Ucraina vor fi Seversk și Bakhmut, arată analiza Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) de la Washington.

"Întâlnirea ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu cu comandantul grupării estice de trupe, generalul locotenent Rustam Muradov, susține evaluarea ISW potrivit căreia Moscova în această etapă a operațiunii nu va prioritiza capturarea Slovianskului, concentrându-se în schimb pe Seversk și Bakhmut", a spus ISW.

Vezi și: Rușii au dezvăluit cine este generalul-locotenent responsabil de cucerirea Donbasului: cine este Rustam Muradov și ce ordin a primit de la Șoigu

Rusia are nevoie disperată de forță de muncă pentru acțiuni militare în Ucraina, dar Vladimir Putin încearcă să-i țină departe pe etnicii ruși, arată analiza. Eforturile probabile ale președintelui Vladimir Putin de a-i proteja pe etnicii ruși de mobilizarea în masă ar putea atrage opoziție în unele enclave etnice care poartă o povară disproporționat de grea a războiului, spun analiștii.

În special, vorbim despre regiuni rusești precum: Cecenia, Osetia de Sud, Tuva, Tatarstan, Bașkortostan și Ciuvașa - ai căror locuitori reprezintă un procent disproporționat din forțele de ocupație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.