Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza unui mare operator aerian - Când va reveni la normal traficul aerian

www.libertatea.ro
avioane pistă aeroport Otopeni

Când va reveni la normal traficul aerian: Unul dintre cei mai puternici operatori din lume se aşteaptă să reînregistreze profituri abia în 2022, notează mediafax.

Emirates Group, proprietarul celui mai mare operator aerian din Orientul Mijlociu, estimează că se va întoarce pe plus în 2022, pe măsură ce industria aeronautică se chinuie să iasă din cea mai mare criză prin care a trecut vreodată, notează CNBC, citat de ZF.

„Cred că în aproximativ 18 luni, doi ani, ne vom întoarce pe profit”, spune Tim Clark, preşedintele Emirates.

Săptămâna trecută, compania a înregistrat pierderi de 3,8 miliarde de dolari pentru perioada ianuarie-iunie, intrând astfel în prima criză din ultimii 30 de ani. De altfel, veniturile au scăzut în aceeaşi perioadă cu 74% şi au ajuns la 3,7 miliarde de dolari.

Comentariile omului de afaceri vin după ce Asociaţia Internaţională pentru Traficul Aerian (IATA) a declarat că industria nu poate să taie la nesfârşit din costuri pentru a neutraliza pierderile de cash.

De asemenea, Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a declarat că guvernele Uniunii Europene continuă să „administreze greşit” transportul aerian.

Compania irlandeză a folosit rezultatele din primele şase luni ale anului pentru a surprinde impactul financiar al pandemiei de COVID-19, CEO-ul Michael O‘Leary declarând că noile restricţii de circulaţie reflectă o „serie de eşecuri”, printre care numeşte lipsa de eficacitate a proceselor de testare.

Pierderile suferite de Ryanair au ajuns la 197 de milioane de euro între martie şi septembrie, comparativ cu un profit înainte de taxe de 1,1 miliarde în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.