Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analizele confirmă infecţie cu virus West Nile în cazul femeii din Buzău, care a murit la Spitalul Victor Babeş

Tion
West Nile

Femeia de 64 de ani din localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău, care a murit recent la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti a suferit o infecţie cu virus West Nile, transmis de ţânţari, potrivit rezultatelor analizelor.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, rezultatul analizelor, venit marţi, arătă că femeia a murit din cauza unei infecţii cu virus West Nile, fiind primul caz de acest gen din judeţul Buzău.

Odată cu confirmarea primului deces cauzat de virusul transmis de ţânţari, autorităţile de sănătate publică trebuie să ia o serie de măsuri.

În primul rând, la centrul de recoltare a sângelui nu vor mai fi primiţi localnici din zona Mihăileşti, de unde provine victima. În al doilea rând, primăriile au fost somate de DSP să intensifice acţiunile de stârpire a ţânţarilor, iar medicii de familie vor intensifica acţiunile prin care vor încerca să-i determine pe oameni să şi ia toate măsurile pentru a nu fi înţepaţi de ţânţari.

La finele săptămânii trecute, o femeie de 64 de ani din Mihăileşti, judetul Buzau, a ajuns la Spitalul Judeţean cu febră mare şi stare generală proastă. A fost internată initial pe Secţia Medicală, după care a fost transferată la Terapie Intensivă pentru ca în scurt timp să fie transferată la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală unde a murit.

Femeia a suferit o meningoenecfalită declanşată de infecţia cu virus West Nile, transmis de ţânţâar.

Este al doilea deces cauzat de virusul West Nile, după unul înregistrat recent în Călăraşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.