Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu intră tare în scandalul deșeurilor arse ilegal: Unii oameni dau la schimb sănătatea noastră pentru deşeuri care intră legal în circuitul reciclării

impact.ro
anca dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, marţi seară, că arderile ilegale ale deşeurilor sunt un atentat la sănătatea publică, iar ”o mână de oameni dau zilnic la schimb sănătatea noastră şi a lor pentru deşeuri care pot intra legal în circuitul reciclării”. Anca Dragu atrage atenţia că sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal zilnic şi ar trebi luate măsuri.

”Sute de tone de gunoaie sunt arse ilegal la marginile oraşelor în fiecare zi. O mână de oameni dau zilnic la schimb sănătatea noastră şi a lor pentru deşeuri care pot intra legal în circuitul reciclării. USR PLUS a subliniat de fiecare dată urgenţa combaterii poluării din ţară. Nivelurile de poluare depăşite constant sunt, în mare parte, cauzate de acelaşi vechi sistem care acţionează prin aceleaşi metehne pentru propriul interes. Arderile ilegale ale deşeurilor sunt un atentat la sănătatea publică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Aceasta anunţă că s-a alăturat parlamentarilor USR PLUS Oana Cambera, Dragoş Popescu, Octavian Berceanu, Diana Buzoianu, ”pentru a duce mai departe lupta USR împotriva poluării, o luptă ce va avea de partea sa legi clare şi eficiente prin sancţiuni impuse celor care au de gând să mai otrăvească mediul şi aerul nostru”.

Parlamentarii au organizat seminarul ”Arde”, seminar privind arderile necontrolate de deşeuri şi materiale valorificabile.

”Aerul pe care îl respirăm nu are culoare politică, iar îmbunătăţirea calităţii acestuia şi stoparea unor fenomene cu impact negativ major asupra mediului trebuie să fie o preocupare constantă, accelerată de către factorii decizionali”, a afirmat, la rândul său, Oana Cambera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.