Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu participă la reuniunea miniștrilor Economiei și Finanțelor din UE

dragu

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și secretarul de stat în MFP Elena Georgescu participă, marți, la Consiliul pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), de la Bruxelles.

În cadrul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta un nou ansamblu de propuneri pentru a implementa în UE un sistem de impozitare a societăților corect, competitiv și stabil.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Europei, se prevede să fie aprobată, fără o deliberare în acest sens, o modificare a Codului de conduită pentru aplicarea normelor de guvernare bugetară în UE.

Citește și: Anunț direct de la Bruxelles: DEZASTRU pentru România

Modificarea prevede că statele membre ale zonei euro trebuie să trimită Comisiei, anual, între 1 și 15 octombrie, proiectele de buget pentru anul următor.

Aceste termene se aplică, de asemenea, țărilor în care un Guvern nu are depline puteri bugetare în momentul în care proiectul Legii bugetului se trimite în Parlament. Aceste țări vor trebui să prezinte un proiect de plan bugetar elaborat pornind de la presupunerea că politica economică nu se va modifica.

De asemenea, se prevede adoptarea de către Consiliu a unor concluzii referitoare la îmbunătățirea normelor privind TVA pentru operațiunile transfrontaliere.

Totodată, Ecofin va aborda și subiectul legat de un proiect de directivă care ar acorda autorităților fiscale acces la informațiile deținute de autoritățile responsabile cu prevenirea spălării banilor.

Normele, al căror scop este acela de a ajuta autoritățile să prevină evaziunea și frauda fiscală, se vor aplica din ianuarie 2018, anunță Agerpres.

Alte subiecte vor viza provocările pe care politicile sanitare le pot planta în ceea ce privește sustenabilitatea bugetară a UE, actualele propuneri legislative privind serviciile financiare și aplicare, în derulare, a legislației referitoare la uniunea bancară etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.