Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Dragu tună și fulgeră după ce a fost înlocuită de Cîțu: 'Prima grijă a noului USL a fost înlocuirea președintelui Senatului, nu mărirea alocațiilor'

Inquam Photos / George Calin
anca dragu

Prima grijă a noului USL a fost înlocuirea președintelui Senatului, nu mărirea alocațiilor și pensiilor, spune Anca Dragu, după ce a fost revocată din funcție. Ea spune că decizia a fost nemotivată, pentru că nu există o încălcare, o abatere gravă a Constituției.

„Prima grijă a acestui nou USL fost înlocuirea președintelui Senatului pentru a asigura o funcție pentru liderii noii coaliții. Nu au mărit alocațiie pentru copii, nu au mărit pensiile, nu s-au gândit la cetățean, în schimb s-au gândit la o funcție pentru partid. Și au mai făcut un lucru - au dat cadou terenul Romexpo către o copanie privată”, spune Anca Dragu

Ea a reluat teza potrivit căreia Constituția prevede că președintele Cameri Deputaților și președintele Senatului se aleg pe perioada mandatului, respectiv pentru patru ani.

„Este o decizie nemotivată. Nu este o sancțiune juridică, nu există o încălcare, o abatere gravă a Constituției”, adaugă Dragu.

Anca Dragu a fost revocată marți din funcția de președinte al Senatului. Solicitarea de revocare a fost votată de 82 de senatori. Anca Dragu a spus că este „un abuz de putere” și o „tiranie a majorității” și că se va adresa Curții Constituționale.

Noul președinte al Senatului a fost ales Florin Cîțu, care a primit 82 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.