Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anca Jurma, avertisment în cazul 'Ordonanței Prună': 'Dacă e retrasă, trebuie găsită soluție alternativă. Ar pune probleme la parchete'

Inquam Photos / Octav Ganea
anca jurma

Șefa DNA, Anca Jurma, a declarat, miercuri, că în cazul în care OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere va fi respinsă, ar fi afectate multe dosare ale Direcției și activitatea tuturor parchetelor din țară. Jurma mai spune trebuie găsită o soluție pentru interceptări, dacă OUG va fi retrasă.

„Am discutat despre impactul legilor justiţiei modificate, (...) acele dispoziţii care ar putea să ridice probleme în practică, posibilităţi de modificare ale legii. V-aş da un, singur exemplu, problematica delegărilor, care acum este foarte mult îngreunată”, a declarat procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, după întrevederea cu Augustin Lazăr și cu șefii de parchete de la Parchetul General, conform Mediafax.

Anca Jurma a subliniat, întrebată dacă respingerea Ordonanței 6/2016 ar crea probleme în instituția pe care o conduce, aceasta a răspuns că nu vor fi probleme doar la DNA.

„Ar pune probleme la toate parchetele şi la unităţile de poliţie. Dacă discutăm despre faptul că SRI este unica instituţie din ţară care dispune de infrastructură pentru asigurarea interceptărilor, în momentul în care această ordonanță ar fi retrasă, va trebui în acelaşi moment găsită o soluţie alternativă”, a mai spus șefa DNA, subliniind că este vorba de multe dosare care ar fi afectate.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat, marți, dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale, ordonanță care a stat la baza protocului încheiat, în același an, între PG și SRI.

Respingerea OUG ar putea conduce la revizuirea anumitor probe în dosare, declara ministrul Justiției, Tudorel Toader, în privința acestui demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.