Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă a Fiscului american asupra unui audit foarte amănunţit la doi duşmani ai lui Trump

Salon
james comey, trump

Administraţia fiscală americană a anunţat joi că a cerut deschiderea unei anchete independente asupra auditului foarte rar la care au fost supuşi doi duşmani juraţi ai lui Donald Trump, notează AFP preluat de agerpres.

James Comey, directorul FBI până la demiterea sa de către Trump în 2017, şi Andrew McCabe, adjunctul lui James Comey şi înlocuitorul lui temporar, au fost amândoi supuşi unui audit foarte amănunţit asupra declaraţiilor lor fiscale când omul de afaceri republican se afla încă la Casa Albă.

Doar câteva mii de americani trebuie să treacă de acest audit în fiecare an şi ar trebui să fie aleşi complet la întâmplare. Modul în care au putut fi selecţionaţi cei doi, ambii duşmani ai fostului preşedinte datorită rolului lor în ancheta privind imixtiunea rusă în alegerile din 2016, a ridicat întrebări.

"Poate fi o coincidenţă sau poate cineva a înşelat fiscul pentru a merge după un inamic politic. Având în vedere rolul pe care Trump vrea să-l joace în continuare în ţara noastră, trebuie să cunoaştem răspunsul la această întrebare", a declarat James Comey pentru New York Times, prima media care a dezvăluit auditul.

Fiscul american a confirmat într-un comunicat că şeful său a cerut lansarea unui audit pentru a face lumină asupra acestei afaceri.

Donald Trump l-a demis brusc pe James Comey în 2017 în timp ce investiga ingerinţa străină în alegerile din 2016, suspectată că ar fi contribuit la victoria surpriză a fostului om de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.