Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă a Poliţiei, după ce o bătrână dintr-un azil a murit de frig: Femeia a ajuns la spital cu o temperatură a corpului de 28 de grade Celsius

azil batrani

Anchetă a Poliţiei, după ce o bătrână dintr-un azil a murit de frig: Femeia a ajuns la spital cu o temperatură a corpului de 28 de grade Celsius

Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa investighează condiţiile decesului unei femei de 88 de ani, internată într-un azil din localitatea Mereni. Ancheta a fost deschisă după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte au anunţat că femeia a fost adusă la spital având o temperatură a corpului de doar 28 de grade Celsius, ea murind la câteva ore de la internarea în spital. Stabilimentul în care femeia era internată se află în administrarea Primăriei Conţeşti, iar administraţia locală a beneficiat de finanţări în valoare de peste trei milioane de lei, în mare parte fonduri europene şi guvernamentale, pentru extinderea şi modernizarea căminului.

Poliţia Judeţeană Dâmboviţa a deschis o anchetă, după ce o femeie de 88 de ani, rezidentă într-un azil din comuna Conţeşti, satul Mereni, a ajuns la spital, la sfârşitul săptămânii trecute, cu hipotermie severă, ea murind la câteva ore de la internare.

”La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un reprezentant al Spitalului Judeţean Târgovişte cu privire la faptul că o pacientă a decedat în jurul orei 03:41. Din primele verificări, se pare că, la data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 16:57, o femeie de 88 de ani, beneficiară al unui centru pentru persoane vârstnice, din localitatea Mereni, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind bănuită de hipotermie şi alte afecţiuni", a transmis Inspectoratul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, la solicitarea News.ro.

Oficialii Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa precizează că o echipă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a făcut verificări cu privire la respectarea condiţiilor legale de către centrul pentru bătrâni.

”Toate aspectele şi împrejurările producerii evenimentului urmează să fie stabilite în cadrul dosarului penal întocmit, în cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Investigaţiile sunt efectuate de poliţişti sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari”, adaugă reprezentanţii Poliţei.

În urmă cu mai puţin de zece ani, Primăria Conţeşti a beneficiat de fonduri europene şi guvernamentale în cuantum de peste trei milioane de lei pentru renovarea şi reabilitarea căminului de la Mereni.

Proiectul, denumit ”Extindere şi modernizare Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice, Comuna Conţeşti, Sat Mereni, Judeţul Dâmboviţa” a inclus modernizarea şi extinderea unui corp de cazare, a depozitului de alimente şi bucătăriei dar şi a unui club destinat vârstnicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.