Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de amploare în Ucraina

coruptie

Uniunea Europeană şi Ucraina vor înfiinţa o echipă comună de anchete anticorupţie, care să investigheze potenţialele abuzuri în utilizarea fondurilor acordate de UE Kievului, a declarat un oficial european implicat în acest dosar, transmite vineri Reuters.

Uniunea Europeană a acordat Ucrainei împrumuturi de 1,61 miliarde de euro începând din 2014 şi intenţionează să elibereze alte 1,8 miliarde de euro în lunile următoare, în cadrul pachetului de asistenţă vizând stabilizarea economiei ucrainene. Alte fonduri europene finanţează în Ucraina proiecte de ajutor umanitar şi de asistenţă tehnică pentru reforma administrativă sau creşterea securităţii energetice.

Echipa, prima ce va fi creată de UE pentru investigarea fraudelor într-un stat beneficiar, va fi formată din anchetatori ucraineni şi din UE. Mandatul său va fi temporar, iar inculpările vor rămâne prerogativa autorităţilor ucrainene.

'Discutăm despre o echipă de 30-40 de anchetatori, cu un buget anual de până la 5 milioane de euro', a declarat oficialul european, sub rezerva anonimatului. Comisia Europeană va aproba proiectul cel mai probabil în luna iunie, deschizând calea semnării unui acord cu Kiev pe acest subiect, a mai indicat oficialul. El s-a referit şi la posibilitatea trimiterii unei echipe mai reduse înainte de încheierea formalităţilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.