Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta atacului terorist din Dortmund are încă multe semne de întrebare

AFP
 Dortmund

Autorităţile germane încearcă să stabilească joi dacă suspectul islamist reţinut de poliţie a jucat un rol în atentatul de marţi împotriva echipei de fotbal Borussia Dortmund, ancheta prezentând încă numeroase zone de umbră, notează France Presse, conform agerpres.

După atentat, poliţia a percheziţionat apartamentele a 'doi suspecţi din mişcarea islamistă' şi l-a reţinut pe unul din aceştia, a informat Parchetul antiterorist, care nu se îndoieşte de natura 'teroristă' a atacului.

Procesul celor două asasine ale lui Kim Jong-nam a fost AMÂNAT

Potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung, bărbatul reţinut este un irakian de 25 de ani rezident la Wuppertal, oraş situat, ca şi Dortmund, în bazinul Ruhr. Al doilea suspect, pus în libertate, este un german de 28 de ani cu domiciliul la Froendenberg.

Tabloidul Bild scrie joi că persoana reţinută de poliţie şi care era supravegheată de mult timp ar fi făcut 'afirmaţii suspecte' într-o conversaţie telefonică, determinându-i pe anchetatori să creadă că suspectul ar putea ascunde explozivi la locuinţa sa, unde poliţia nu a găsit însă nimic.

Justiţia are termen până joi seară pentru a decide o eventuală plasare în detenţie sau punere în libertate a suspectului.

Chiar dacă regiunea este cunoscută ca adăpostind o mişcare islamistă importantă, inclusiv foşti jihadişti reveniţi din Irak sau din Siria, anchetatorii rămân prudenţi.

Clipe de PANICĂ pentru preşedintele Venezuelei. A fost ATACAT cu pietre şi ouă

Ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jaeger, a afirmat că toate pistele rămân deschise. 'Poate fi vorba de extremişti de stânga, extremişti de dreapta, fani violenţi sau islamişti', a declarat el miercuri, emiţând şi ipoteza unei revendicări menite să-i conducă pe anchetatorii pe o 'pistă falsă'.

Potrivit Bild, doi militanţi proveniţi din două mişcări islamiste fac de asemenea obiectul verificărilor poliţiei.

Anchetatorii au găsit la locul atacului o scrisoare, în trei exemplare, cu conotaţie islamistă. Textul, a cărui autenticitate este în curs de verificare, cere Germaniei să înceteze participarea cu avioane Tornado la coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic în Siria, ameninţând în caz contrar cu noi atentate.

Amânat cu aproape 24 de ore, meciul Borussia Dortmund - AS Monaco, sfert de finală în Liga Campionilor, s-a desfăşurat miercuri seară în condiţii de securitate ridicată.

Citește și: FABULOS Cum i-a spus Donald Trump preşedintelui Chinei că bombardează Siria

Ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, care a asistat la meci în semn de solidaritate, a promis că Germania 'nu îşi va lăsa furată fascinaţia' pentru fotbal' de 'nişte criminali'.

Prezenţa poliţiei a fost întărită în oraş şi în preajma stadionului, dar şi la Munchen, unde miercuri seară a avut loc, tot fără incidente, un alt meci din Liga Campionilor, între echipa locală Bayern şi Real Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.