Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de amploare după explozia de la Beirut: 25 de suspecți sunt vizaţi de mandate de arestare

Agerpres
explozie Beirut Liban

Nu mai puţin de 25 de suspecţi urmăriţi în dosarul exploziei din portul Beirut sunt vizaţi de mandate de arestare, a anunţat marţi o sursă judiciară libaneză citată de AFP, la patru săptămâni de la producerea dramei, potrivit AGERPRES.

Autorităţile judiciare emiseseră deja mandate de arestare pe numele a 21 de suspecţi în legătură cu explozia de la 4 august, care s-a soldat cu cel puţin 188 de morţi, peste 6.500 de răniţi şi a devastat cartiere întregi ale capitalei.

Marţi, judecătorul de instrucţie care conduce ancheta, Fadi Sawan, a emis mandate de arestare pe numele a patru noi suspecţi după interogarea lor, potrivit unei surse judiciare.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Este vorba despre şeful serviciilor de informaţii militare în port, de un ofiţer al Securităţii statului şi de doi membri ai Siguranţei generale, a precizat această sursă.

Uriaşa deflagraţie care a zguduit capitala libaneză a fost pusă de autorităţi pe seama depozitării, de şase ani, fără măsuri de siguranţă, a unei enorme cantităţi de nitrat de amoniu într-un depozit din portul Beirut.

Circumstanţele exploziei nu sunt însă cunoscute. Potrivit unor surse de securitate, lucrări de sudură la un depozit ar fi declanşat incendiul care a provocat explozia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.