Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de amploare pe piața echipamentelor de protecţie a muncii - Consiliul Concurenței a făcut inspecţii la sediile mai multor companii

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a extins investigaţia pe piaţa echipamentelor de protecţie a muncii şi a făcut inspecţii inopinate la sediile companiilor Mariad Serv, Litind, Dalgeco Confecţii Textile, Man Protection, Lingemann Beschaffungssysteme şi Salcor.

”Consiliul Concurenţei a extins investigaţia pe piaţa echipamentelor de protecţie a muncii şi a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Mariad Serv SRL, Litind SRL, Dalgeco Confecţii Textile SRL, Man Protection SRL, Lingemann Beschaffungssysteme SRL şi Salcor SRL”, a informat autoritatea de concurenţă, potrivit news.ro.

Autoritatea de concurenţă are în derulare o investigaţie pe piaţa comercializării de produse şi echipamente din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă din România privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL şi T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de preţuri, împărţirea de pieţe şi alocarea de clienţi.

”Pe parcursul derulării investigaţiei, autoritatea de concurenţă a obţinut indicii referitoare la posibila implicare a mai multor parteneri ai companiei Renania în practicile anticoncurenţiale investigate. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, precizează autoritatea de concurenţă.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a sancţionat 90 de companii şi asociaţii ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane ei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.