Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de PROPORŢII în Brazilia. Acuzaţii de CORUPŢIE şi cumpărare de VOTURI

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Poliţia braziliană a anunţat, marţi, deschiderea unei anchete pentru corupţie cu privire la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2016 oraşului Rio de Janeiro. Autorităţile suspectează că au fost cumpărate voturile unor membri ai Comitetului Olimpic Internaţional, informează AFP, citată de News.ro

La Rio au fost efectuate percheziţii, marţi, în 11 locuri, inclusiv la reşedinţa preşedintelui Comitetului Olimpic Brazilian, Carlos Nuzman. Şaptezeci de angajaţi ai poliţiei judiciare braziliene, împreună cu omologi francezi şi americani, au participat la aceste percheziţii. Ei caută probe pentru "cumpărare de voturi" în cadrul procesului de atribuire a organizării JO-2016, se arată într-un comunicat al poliţiei braziliene, care a adăugat că au fost emise două mandate de arestare.

Citeşte şi: Kovesi, TAXATĂ dur după ce s-a plâns la CSM. Ce i-a transmis un celebru deputat

CIO a comentat succint ancheta din Brazilia: "CIO a luat la cunoştinţă de aceste elemente din mass-media şi face tot ce este posibil pentru a obţine toate informaţiile. Aceasta dovedeşte cât de important este pentru CIO să obţină clarificări pe acest subiect."

Rio de Janeiro a câştigat organizarea JO din 2016 în detrimentul oraşelor Chicago, Madrid şi Tokyo.

La începutul lunii martie, cotidianul Le Monde a scris despre suspiciuni cu privire la atribuirea organizării competiţiei oraşului Rio, în Franţa fiind deschisă o investigaţie ce-i viza pe şase membri ai CIO.

Le Monde a notat că o firmă legată de un om de afaceri brazilian extrem de bogat i-a transferat, la 29 septembrie 2009, cu trei zile înainte de alegerea oraşului gazdă, 1,5 milioane de dolari lui Papa Massata Diack, fiul lui Lamine Diack, atunci preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) şi membru CIO.

Magistraţii suspectează că au fost manevre pentru cumpărarea voturilor membrilor CIO. În Franţa, s-a deschis o anchetă preliminară în decembrie 2015 de către parchetul naţional financiar, care investiga de câteva luni suspiciuni de corupţie în fruntea IAAF.

Citeşte şi: VICTORIE în instanţă pentru fosta şefă AEP. Ce au decis magistraţii în cazul Anei Maria Pătru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.