Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de proporţii în Rusia: Procuratura susţine că industria militară şi cea aerospaţiale au fost păgubite de 22 de milioane de euro

rusia kremlin

Industria militară şi spaţială din Rusia a fost păgubită cu peste 20 de milioane de euro prin deturnări de fonduri, arată un raport înaintat de procuratura rusă camerei superioare a parlamentului de la Moscova, conform unor informaţii preluate marţi de AFP de la agenţiile de presă ruse, potrivit agerpres.ro.

Mai mult de 1,6 miliarde de ruble, sumă echivalentă la cursul actual cu 21,9 milioane de euro, au fost deturnate de întreprinderi din concernele Rostec (industria militară) şi Roskosmos (industria aerospaţială). Documentul citat arată că fondurile erau destinate "modernizării capacităţilor de producţie şi creării unor arme dintre cele mai moderne".

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Opoziția a câștigat o importantă bătălie

Kremlinul a reacţionat marţi anunţând că va acorda "mare atenţie" întreprinderilor vizate.

Rostec a confirmat implicit ancheta, subliniind că propriile servicii de securitate au semnalat anul trecut "prejudicii interne în valoare de 3,4 miliarde de ruble", adică aproximativ 46 de milioane de euro.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

Roskosmos a comunicat că a "contribuit activ" la ancheta procuraturii şi a luat de la sfârşitul lui 2018 "măsuri exhaustive pentru a face ordine în industria rachetelor spaţiale".

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

AFP menţionează că industria de armament din fosta URSS, falimentară după căderea Uniunii, s-a redresat în ultimii ani, ca urmare a politicii preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. În aceeaşi perioadă domeniul spaţial a fost implicat şi în alte cazuri de corupţie, în special legate de construcţia noului cosmodrom Vostocinîi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.