Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă DIICOT: bătrâni și minori cu dizabilități din centre speciale, DROGAȚI de angajați

www.agerpres.ro
copii bolnavi

Procurorii DIICOT din Gorj au început o anchetă la mai multe centre de îngrijire a bătrânilor și copiilor. Angajaţii de la trei centre sunt acuzaţi că le-au dat celor pe care îi îngrijesc medicamente puternice, psihotrope, astfel încât să fie mai liniștiți.

Citește și: Stelian Tănase despre ultimele modificări din justiție: 'S-a dat drumul la furat! Furați nene, că nu va face nimeni nimic dacă faceti parte din bandă'

Aceste medicamente ar fi fost administrate fără niciun fel de recomadare din partea medicilor. Anchetatorii bănuiesc că angajaţii i-ar fi drogat pe aceşti oameni lipsiţi de apărare, ca să-i ţină în stare de somnolenţă şi astfel să nu-i mai deranjeze, informează Stirileprotv.ro.

Practicile ilegale din cele trei centre de asistenţă socială au fost sesizate de fostul şef al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Gorj. I s-au părut suspecte cantităţile mari de antidepresive şi calmante consumate în cămine şi a cerut anchete, iar când bănuielile i s-au confirmat, a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În urma plângerii, procurorii au început urmărirea penală pentru trafic de droguri de risc.

“S-a reţinut faptul că în trei centre sociale de pe raza judeţului Gorj s-a administrat unor persoane medicamente care intră în categoria substanţelor psihotrope, fără a exista o recomandare medicală de la un medic specialist”, a declarat Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT.

Citește și: O mare companie își mai deschide un sediu în România: cel puțin 2000 de oameni vor fi angajați

În cele trei centre de asistenţă socială vizate de anchetă sunt internaţi aproape 150 de bătrâni şi copii cu dizabilităţi. Angajaţii sunt bănuiţi că le-ar fi administrat acestora medicamente extreme de puternice că le inducă o starea permanentă de somnolenţă, astfel încât să nu mai fie capabili să le ceară nimic îngrijitorilor.

Reprezentanții instituților cercetate resping acuzația că bătrânii au fost drogați. Ca să dovedească acuzaţiile, procurorii DIICOT au cerut toate documentele de achiziţie pentru medicamente din cele trei centre şi au audiat mai mulţi angajaţi. Deocamdată cercetările vizează doar fapta şi nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.