Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă DIICOT: Cum a fost jefuit TAROM sistematic de proprii angajaţi (surse)

stiripesurse.ro
Tarom

Procurorii DIICOT au ridicat documente, marţi dimineaţa, de la compania Tarom într-un dosar de delapidare şi constituire de grup infracţional organizat. Potrivit surselor judiciare, descinderile au avut loc la Direcţia tehnică, cea care asigură servicii de întreţinere pentru flota de avioane a companiei Tarom. Ancheta vizează un lider de sindicat şi mai mulţi mecanici de la Direcţia tehnică a Tarom.

Conform unor surse din cadrul anchetei, în ultimii ani s-au cumpărat piese de schimb la suprapreţ, inclusiv pentru aeronave de provenienţă rusă şi americană care nu mai sunt în operarea Tarom. Informaţiile s-ar regăsi în mai multe rapoarte ale Corpului de control. Pe lângă achiziţia de piese de schimb pentru avioane care nu mai erau folosite de Tarom, s-au achiziţionat piese de schimb şi pentru aeronavele companiei, deşi acestea existau deja pe stoc. O parte din aceste piese ar fi dispărut ulterior.

Pe de altă partea, numeroase angajări ar fi fost făcute la Direcţia tehnică, în special în cazuri de recomandări, pentru că este direcţia cu salariile cele mai mari. Ulterior, angajaţii erau detaşaţi pe alte posturi. În cazul în care mecanismul era descoperit, angajatul vizat pleca în concediu medical, ulterior concediu de odihnă şi concediu fără plată. Între timp, aceşti angajaţi activau la companii low-cost de pe piaţa din România, unde duceau şi piese de schimb de pe stocul "umflat" al Tarom. În cazul în care se dorea remedierea acestor probleme, intervenea sindicatul.

"În această dimineaţă, procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi, au efectuat un număr de 25 de percheziţii domiciliare (14 în Bucureşti, 7 în Ilfov, 2 în Prahova, Dâmboviţa şi Braşov), într-o cauză în care se desfăşoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie. De asemenea, în conformitate cu art.170 Cod procedură penală, procurorii DIICOT - Structura Centrală procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o percheziţie la punctul de lucru al unui sindicat", se arată într-un comunicat al DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.