Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta DNA de la DIPI zguduie relația României cu NATO

romania nato

Ancheta Direcției Naționale Anticorupție în dosarul de corupție de la Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), serviciul secret de informații al Ministerului de Interne, are efecte internaționale. Unul dintre cei anchetați avea un rol-cheie în relația României cu NATO.

Vezi și: CTP îi dă replica lui Sebastian Ghiță, după ce a fost acuzat că primea bani de la Vântu

Horațiu Năbîrjoiu, atașat de afaceri interne în cadrul Delegației Permanente a României la NATO, este anchetat de DNA și a fost suspendat din funcție. Înainte să ajungă atașat de interne, a condus Registrul Intern din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă, până în vara anului 2015.  Din august 2015, Virgil Horațiu Năbîrjoiu a fost numit în funcția de la NATO. Acolo se ocupa de Registrul Intern al ORNISS la Alianţa Nord Atlantică. Registrul Intern reprezintă o componentă a sistemului național de registre care gestionează și controlează, la nivelul unei structuri instituţionale, informaţiile clasificate NATO. Pe scurt este punctul în care se primesc informațiile clasificate de la partenerii NATO, potrivit romanialibera.ro.

Citește și: SURSE - Mutări ȘOC în PNL: greii politici sunt scoși de la centru

Potrivit unor surse din cadrul MAI, Horațiu Năbîrjoiu este fiul generalului (r.) Neculae Năbârjoiu, fostul consilier prezidențial pe probleme de apărare al lui Ion Iliescu, în perioada 2001-2003. De la Administrația Prezidențială, generalul s-a dus șef serviciu la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, funcție pe care a ocupat-o până în 2009.

Vezi și: Nicușor Dan face un anunț așteptat: Ce se întâmplă dacă USR nu strânge semnăturile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.